ODIN – 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1637 • 0243    GEVANGENEN VAN DE TIJD


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Sato Ambush, Myles Kantor, Tarc Bottam, Paunaro, Icho Tolot, Lingam Tennar.


Op 3 augustus van het jaar 1200 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4788 van de oude jaartelling, materialiseert de door de Galaxers allang gevreesde tweede Dode Zone in de ruimtesector Arkon en legt daar alle 5-D-technologie lam. Alle systemen en apparaten die de hyperruimte gebruiken als medium of als energiebron, werken niet meer.

Het Arkoonse Imperium is afgesneden van de rest van de Melkweg en andere machten, in de eerste plaats de Akonen, proberen daar een slaatje uit te slaan. De galactopolitieke situatie in de Melkweg is gespannen omdat nog volkomen onduidelijk is wat de Dode Zones zijn en welke rol de Ennox spelen. Ze zijn het onderling vaak niet eens en stichten veel verwarring.

Begin januari 1201 NGT lukt het eindelijk op het spoor te komen van de de Akoonse MAGENTA en Perry Rhodan ruïneert het hoofdkwartier van het Blauwe Legioen, een harde klap voor de organisatie van de Blauwe Slang die overigens zelf met de MAGENTA weet te ontsnappen.

Intussen zijn Myles Kantor en zijn wetenschappelijk team met iets heel anders bezig. Ze vliegen nog een keer naar de ruimtetijdplooi waarin Patinaro, Icho Tolot, Lingam Tennar en Sato Ambush zijn verdwenen - als gevangenen van de tijd ...


De Nakk Paunaro en de twee Haloeters Icho Tolot en Lingam Tennar lijken voorgoed verdwenen in het rijk der pararealiteiten waarin ze terecht zijn gekomen door het ontaarde Ki van Sato Ambush. In een potentiële toekomst maken de drie vermisten kennis met de Corrax, de door de geheimzinnige macht Sinta uitverkoren en geconditioneerde vechtslaven.


Oorspronkelijke titel: Gefangene der Zeit

Auteur: Peter Griese

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown