< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1637 • 0243    GEVANGENEN VAN DE TIJD


Op 3 augustus van het jaar 1200 van de nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4788 van de oude jaartelling, materialiseert de door de galaxers allang gevreesde tweede dode zone in de ruimtesector Arkon en legt daar alle 5D-technologie lam. Alle systemen en apparaten die de hyperruimte gebruiken als medium of als energiebron, werken niet meer.

Het Arkoonse imperium is afgesneden van de rest van de Melkweg en andere machten, in de eerste plaats de Akonen, proberen daar een slaatje uit te slaan. De galactopolitieke situatie in de Melkweg is gespannen omdat nog volkomen onduidelijk is wat de dode zones zijn en welke rol de Ennox spelen. Ze zijn het onderling vaak niet eens en stichten veel verwarring.

Begin januari 1201 NGT lukt het eindelijk op het spoor te komen van de de Akoonse MAGENTA en Perry Rhodan ruïneert het hoofdkwartier van het blauwe legioen, een harde klap voor de organisatie van de blauwe slang die overigens zelf met de MAGENTA weet te ontsnappen.

Intussen zijn Myles Kantor en zijn wetenschappelijk team met iets heel anders bezig. Ze vliegen nog een keer naar de ruimtetijdplooi waarin Paunaro, Icho Tolot, Lingam Tennar en Sato Ambush zijn verdwenen - als gevangenen van de tijd ...


De Nakk Paunaro en de twee Haloeters Icho Tolot en Lingam Tennar lijken voorgoed verdwenen in het rijk der pararealiteiten waarin ze terecht zijn gekomen door het ontaarde ki van Sato Ambush. In een potentiële toekomst maken de drie vermisten kennis met de Corrax, de door de geheimzinnige macht Sinta uitverkoren en geconditioneerde vechtslaven.


Oorspronkelijke titel: Gefangene der Zeit

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: ze zijn verdwaalt tussen de pararealiteiten – een bericht van gene zijde.


Locatie en tijdsruimte: ODIN – 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan krijgt een ongewoon aanbod. Sato Ambush - De pararealist heeft een ongewone ontmoeting.  Myles Kantor - De wetenschapper komt niet vooruit. Tarc Bottam - Hoofd van het Haloeter-team bij de ruimtetijdval. Paunaro, Icho Tolot en Lingam Tennar - Ze zijn verdwaalt tussen de pararealiteiten.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende