< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1636 • 0242    DE LAATSTE ETAPPE


Op 3 augustus van het jaar 1200 nieuwe galactische tijd, wat gelijk staat aan het jaar 4788 volgens de oude jaartelling, materialiseert de door de galaxers gevreesde tweede dode zone in de ruimtesector van Arkon en legt, net zoals bij de eerste parese-zone van januari tot mei van dat jaar, dit gebied 5D-technologisch lam. Niets, waarvoor de hyperruimte als medium of bron dienst doet, functioneert meer.

Het imperium van de Arkoniden is van de rest van de Melkweg afgesloten en andere machten, op de eerste plaats de Akonen, proberen daaruit munt te slaan. De galactopolitieke situatie is lange tijd niet meer zo gespannen geweest - en dat in een tijd, waarin het nog volkomen onduidelijk is, wie of wat de dode zones veroorzaakt en hoe het nu eigenlijk met die geheimzinnige Ennox zit, die plotseling weer in de Melkweg zijn opgedoken en bereid zijn om de galaxers weer te helpen. Alleen eisen ze daarvoor een verstrekkende vrijheid van handelen en willen ze ook politieke invloed op de Melkweg gaan uitoefenen. De Ennox verlenen weer volop hand- en spandiensten, waarbij ze boodschappen uit en naar het door de dode zone getroffen gebied brengen. Ze maken ook melding van mysterieuze projecties, die daar regelmatig materialiseren.

De muisbever Gucky is ondertussen - het is ondertussen begin januari 1201 NGT - bezig de steeds zwakker worden Ennox Felix het grote geheim van zijn volk te ontfutselen. De XENOLITH, het door Gucky 'geleende' Hanze-schip blijft op koers en begint aan de laatste etappe ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks keren we terug naar de Melkweg, waar Perry Rhodan door Philip wordt gevraagd, 250 op een vreemde planeet gestrande Ennox te redden, die niet meer op eigen kracht naar hun thuiswereld kunnen terugkeren. Rhodan neemt het verzoek aan en begint met de ODIN aan een lange reis - natuurlijk in de hoop, dat hij zo iets meer over deze vreemde wezens te weten zal komen.

Peter Griese heeft ook dit verhaal geschreven, waarin het primair om de in een ruimtetijdplooi verdwenen wetenschapper Paunaro, Icho Tolot, Lingam Tennar en Sato Ambush gaat.


Oorspronkelijke titel: Die letzte Etappe

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: vliegdoel NGC7793 – de beslissing valt op Gucky's Rust.


Locatie en tijdsruimte: Gucky's Rust, NGC7793 – oktober 1200-januari 1201 NGT (4787-4788 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gucky - De Ilt riskeert alles en verliest. Felix - De Ennox neemt een moeilijke beslissing. Heimo Gullik - De Hanze-kapitein raakt in erge nood. Tipania, Megananny en Curious - Het Ennox-trio maakt het leven van de galactici tot een hel. Philip - De cellenactiveerderdrager stopt de XENOLITH.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende