< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1635 • 0241    SCHAAK DE BLAUWE SLANG


Op 3 augustus 1200 nieuwe galactische tijdrekening, 4788 volgens de oude jaartelling, ontstaat de door de galaxers lang gevreesde tweede dode zone in de ruimtesector Arkon. De Zone legt dit deel van de Melkweg 5D-technologisch lam. Niets, waarvoor de hyperruimte als medium of als bron dient, werkt meer.

Het Arkoonse imperium is afgesneden van de rest van de galaxie en andere machten, in de eerste plaats de Akonen, proberen daar hun voordeel mee te doen. De politieke toestand in de galaxie is uiterst gespannen - en dat in een tijd, waarin nog volkomen onduidelijk is wie of wat de dode zone veroorzaakt, en wat die te maken heeft met de Ennox, die plotseling weer zijn verschenen en tegen vergaande concessies van de galaxers de communicatie met de dode zone verzorgen. Onder de Ennox ontstaan groepen die partij kiezen voor de rivaliserende grootmachten en zodoende de bestaande verwarring nog vergroten.

Aan het eind van het jaar 1200 NGT escaleert het conflict tussen Akonen en Arkoniden, en een nieuwe technische vinding van de Akonen dreigt het machtsevenwicht in de galaxie definitief in hun voordeel te verplaatsen. De MAGENTA met de XD-transponder aan boord wordt het meest gezochte schip van de Melkweg - en begin januari 1201 NGT komt men het eindelijk op het spoor. Nu is het parool schaak de blauwe slang ...


Ook deze keer kon de MAGENTA aan zijn achtervolgers ontsnappen, maar Perry Rhodan weet nu dat Henna Zarphis niet dezelfde is als de blauwe slang. Het hoofdkwartier van het blauwe legioen is vernietigd, en de terroristische organisatie zal deze slag niet snel te boven komen.

De volgende aflevering van Perry Rhodan gaat weer verder met de speurtocht van Gucky naar de thuisplaneet van de Ennox.


Oorspronkelijke titel: Schach der Blauen Schlange

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): Yart Fulgens vlaggenschip DAORMEYN door Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: op het spoor van de MAGENTA – een maan wordt het brandpunt.


Locatie en tijdsruimte: Taarnor-stelsel – januari 1201 NGT (4788 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan op het spoor van de blauwe slang. Henna Zarphis - De mooie Akoonse stuurt een geheime boodschap naar de ODIN. Ronac - Een inheemse van Szal-Mien wordt plotseling intelligent. Corto Horrigan - Een anti-terreurcommando-specialist van Culmen III maakt maskers. Syla Poupin en Moran Rauter - Beide Siganesen geven de doorslag bij een veldslag.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende
Johnny Bruck originele potloodtekening (original Bleistift Zeichnung)


Originele potloodtekening van een interne illustratie uit Perry Rhodan 1735, getekend door de schilder Johnny Bruck. Gesigneerd in 1996 tijdens een persoonlijk huisbezoek aan Bruck door leden van de 'Terranische Club Eden' (TCE) in de zomer van 1996.

Deze tekening is gepubliceerd in de Duitse Perry Rhodan 1735 op donderdag, 24 november 1994. In de Nederlandse Perry Rhodan 1735 in week 37 van 2004.

Gekocht op 23-9-2021 in Duitsland.


Formaat A3: 42 x 29,7 cm

Prijs: 60,- Euro