< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1634 • 0240    HET ZWAARD VAN DE AKONEN


Op 3 augustus van het jaar 1200 nieuwe galactische tijd, wat gelijk staat aan het jaar 4788 volgens de oude jaartelling, materialiseert de door de galaxers gevreesde tweede dode zone in de ruimtesector van Arkon en legt, niet zoals bij de eerste parese-zone van januari tot mei van dat jaar, dit gebied 5D-technologisch lam. Niets, waarvoor de hyperruimte als medium of bron dienst doet, functioneert meer,

Het imperium van de Arkoniden is van de rest van de Melkweg afgesloten en andere machten, op de eerste plaats de Akonen, proberen daaruit munt te slaan. De galactopolitieke situatie is lange tijd niet. meer zo gespannen geweest - en dat, in een tijd, waarin het nog volkomen onduidelijk is, wie of wat de dode zones veroorzaakt en hoe het nu eigenlijk met die geheimzinnige Ennox zit, die plotseling weer in de Melkweg zijn opgedoken en bereid zijn om de galaxers weer te helpen, Alleen eisen ze daarvoor een verstrekkende vrijheid van handelen en willen ze ook politieke, invloed op de Melkweg gaan uitoefenen. De Ennox verlenen weer volop hand- en spandiensten, waarbij ze boodschappen uit en naar het door de dode zone getroffen gebied brengen. Ze maken ook melding van mysterieuze projecties, die daar regelmatig materialiseren.

Tegen het midden van de maand december escaleert het conflict tussen Akon en Arkon tot een nieuw hoogtepunt. Perry Rhodan vliegt met de ODIN naar Siga, waar de MAGENTA naar verluidt belangrijke onderdelen voor haar XD-transponder heeft kunnen aanschaffen. Wat hij daar ontdekt, is ongelooflijk. De hele Melkweg wordt, bedreigd door het zwaard van de Akonen ...


De MAGENTA is het weer gelukt om te vluchten, maar Yart Fulgen weet dankzij het net ontwikkelde hytrap-apparaat, waar hij naar de blauwe slang moet gaan zoeken. Het spoor loopt naar het Taarnor-stelsel - en het geheime hoofdkwartier van het blauwe legioen.


Oorspronkelijke titel: Das Schwert der Akonen

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: verraad op Siga – de gehele galaxie wordt bedreigd.


Locatie en tijdsruimte: Siga – 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Armira Proket - Een moedige Siganese onthult het verraad. Frido Aslan - Een topwetenschapper en mensenschuwe zonderling. XS-2004 - Aslan's robotevenbeeld en zielsverwant. Poppotok Tkok - De Algustraan vervolgt zijn politieke doel met criminele middelen. Perry Rhodan - De Terraan strijd tegen de blauwe slang. Lemy - Een Ennox van grote bekendheid.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende