Humanidroom – 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1633 • 0239    VALSTRIK VOOR DE MAGENTA


Hoofdpersonen: Yeni Zynok, Tephar Alropis, Keskidi, Rebecca, Yart Fulgen, Perry Rhodan.


Op 3 augustus van het jaar 1200 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4788 van de oude jaartelling, materialiseert de door de Galaxers allang gevreesde Dode Zone in de ruimtesector Arkon en legt daar alle 5-D-technologie lam. Alle systemen en apparaten die de hyperruimte gebruiken als medium of als energiebron, functioneren niet meer.

Het Arkoonse Imperium is afgesneden van de rest van de Melkweg en andere machten, in de eerste plaats de Akonen, proberen daar een slaatje uit te slaan. Het is lang rustig geweest in de Melkweg maar de galactopolitieke situatie wordt steeds gespannener - en dat in een tijd waarin nog volkomen onduidelijk is wat Dode Zones zijn en welke rol de Ennox daarin spelen. Plotseling zijn ze er weer en in ruil voor vergaande concessies van de Galaxers vormen ze de inlichtingenbrug tussen de Dode Zone en de rest van de Melkweg. Ze getuigen onder andere van geheimzinnige projecties die zich met regelmatige tussenpozen herhalen.

Begin december 1200 NGT komt het tot een uitbarsting in het humanidroom, niet in het minst vanwege de Ennox, die zich hebben opgesplitst in een pro-Akoonse en een pro-Arkoonse fractie. Yard Fulgen, het hoofd van de Arkoonse geheime dienst, spant een valstrik voor de MAGENTA ...


De planeet Siga bleef gespaard van de hyperruimte-parese en bijna helemaal van de Ennox. Perry Rhodan en Yart Fulgen begonnen op Siga met het onderzoeken van de betrekkingen tussen Akonen en Siganezen en daar werd ijzig op gereageerd. Uitgerekend in de Ennox Lemy vinden ze een bondgenoot.


Oorspronkelijke titel: Eine Falle für die MAGENTA

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown