< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1632 • 0238    BOODSCHAP UIT EEN RUIMTETIJDSPLEET


Op 3 augustus van het jaar 1200 nieuwe galactische tijd, wat gelijk staat aan het jaar 4788 volgens de oude jaartelling, materialiseert de door de galaxers gevreesde tweede dode zone in de ruimtesector van Arkon en legt, net zoals bij de eerste parese-zone van januari tot mei van dat jaar, dit gebied 5D-technologisch lam. Niets, waarvoor de hyperruimte als medium of bron dienst doet, functioneert meer.

Het imperium van de Arkoniden is van de rest van de Melkweg afgesloten en andere machten, op de eerste plaats de Akonen, proberen daaruit munt te slaan. De galactopolitieke situatie is lange tijd niet meer zo gespannen geweest - en dat in een tijd, waarin het nog volkomen onduidelijk is, wie of wat de dode zones veroorzaakt en hoe het nu eigenlijk met die geheimzinnige Ennox zit, die plotseling weer in de Melkweg zijn opgedoken en bereid zijn om de galaxers weer te helpen. Alleen eisen ze daarvoor een verstrekkende vrijheid van handelen en willen ze ook politieke invloed op de Melkweg gaan uitoefenen. De Ennox verlenen weer volop hand- en spandiensten, waarbij ze boodschappen uit en naar het door de dode zone getroffen gebied brengen, Ze maken ook melding van mysterieuze projecties, die daar regelmatig materialiseren.

Midden november 1200 NGT, terwijl de kunstplaneet Zwerver nog steeds in de buurt van de rand van het Sol-stelsel hangt, zodat de beide overgebleven cellenactiveerderchips kunnen worden uitgedeeld, stuurt Atlan via een Ennox-bode een mysterieus voorwerp naar Myles Kantor. Hij verzoekt de geniale wetenschapper het object te onderzoeken. Maar voordat het zo ver is, ontvangt Kantor een boodschap uit de ruimtetijdspleet ...


Terwijl de negatieve strangeness van het piramideprisma Myles Kantor en zijn team de nodige hoofdbrekens blijft bezorgen en de 'jagers op de onsterfelijkheid' bij Zwerver op hun kans wachten, wordt Perry Rhodan opnieuw met het machtsstreven van de Akonen geconfronteerd. Een Blue wil in het HUMANIDROM een boekje open doen over de praktijken van het blauwe legioen - en dat kost hem zijn leven. Maar dat is nog niets in vergelijking tot wat ontelbare onschuldigen dreigt. Perry Rhodan grijpt in en hij bedenkt een valstrik.


Oorspronkelijke titel: Botschaft aus der Raumzeitfalte

Auteur: Kurt Mahr

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: ze ontvangen de waarschuwing – een vreemde macht dringt door het universum.


Locatie en tijdsruimte: M3, Panot-sector – 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Boris Siankow - Op de nexialist wachten weer avontuurlijke hypothesen. Myles Kantor - De wetenschapper begeeft zich bewust in gevaar. Roi Danton - Perry Rhodan's zoon maakt een spook mee. Xii-Gien-Qek - Danton's en Siankow's Blues begeleider is ergens op weg. Traisor Bagemot - Leider van een Haloeter's onderzoeksteam. Uschi - Een Ennox betovert Perry Rhodan.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende