Gäa, NGC 7793 – 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1630 • 0236    GEHEIME OPDRACHT VAN DE XENOLITH


Hoofdpersonen: Gucky, Felix, Alaska Saedelaere, Heimo Gullik, Tipania, Megananny, Curious.


Op 3 augustus van het jaar 1200 Nieuwe Galactische Tijd, wat gelijk staat aan het jaar 4788 volgens de oude jaartelling, materialiseert de door de Galaxers gevreesde tweede Dode Zone in de ruimtesector van Arkon en legt, net zoals bij de eerste parese-zone van januari tot mei van dat jaar, dit gebied 5-D-technologisch lam. Niets, waarvoor de hyperruimte als medium of bron dienst doet, functioneert meer.

Het imperium van de Arkoniden is van de rest van de Melkweg afgesloten en andere machten, op de eerste plaats de Akonen, proberen daaruit munt te slaan. De galactopolitieke situatie is lange tijd niet meer zo gespannen geweest - en dat in een tijd, waarin het nog volkomen onduidelijk is, wie of wat. de Dode Zones veroorzaakt en hoe het nu eigenlijk met die geheimzinnige Ennox zit, die plotseling weer in de Melkweg zijn opgedoken en bereid zijn om de Galaxers weer te helpen. Alleen eisen ze daarvoor een verstrekkende vrijheid van handelen en willen ze ook politieke invloed op de Melkweg gaan uitoefenen.

De muisbever Gucky, die door de superintelligentie HET van falen is beticht, waardoor er een nieuwe run op de onsterfelijkheid is veroorzaakt, is ondertussen in de Provcon-vuist actief om de op sterven liggende Ennox Felix te redden. De geheimzinnige Ennox-wereld te vinden, dat is de geheime opdracht van de Xenolith ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks keren we terug naar het Sol-stelsel en de talloze gelukszoekers uit alle mogelijke galactische volkeren, die het door HET beloofde eeuwige leven hopen te kunnen bemachtigen - en daarbij gaat het natuurlijk om één van de beide nog te verdelen cellenactiveerderchips.


Oorspronkelijke titel: Geheimmission der Xenolith

Auteur: Peter Griese

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn