< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1630 • 0236    GEHEIME OPDRACHT VAN DE XENOLITH


Op 3 augustus van het jaar 1200 nieuwe galactische tijd, wat gelijk staat aan het jaar 4788 volgens de oude jaartelling, materialiseert de door de galaxers gevreesde tweede dode zone in de ruimtesector van Arkon en legt, net zoals bij de eerste parese-zone van januari tot mei van dat jaar, dit gebied 5D-technologisch lam. Niets, waarvoor de hyperruimte als medium of bron dienst doet, functioneert meer.

Het imperium van de Arkoniden is van de rest van de Melkweg afgesloten en andere machten, op de eerste plaats de Akonen, proberen daaruit munt te slaan. De galactopolitieke situatie is lange tijd niet meer zo gespannen geweest - en dat in een tijd, waarin het nog volkomen onduidelijk is, wie of wat. de dode zones veroorzaakt en hoe het nu eigenlijk met die geheimzinnige Ennox zit, die plotseling weer in de Melkweg zijn opgedoken en bereid zijn om de galaxers weer te helpen. Alleen eisen ze daarvoor een verstrekkende vrijheid van handelen en willen ze ook politieke invloed op de Melkweg gaan uitoefenen.

De muisbever Gucky, die door de superintelligentie HET van falen is beticht, waardoor er een nieuwe run op de onsterfelijkheid is veroorzaakt, is ondertussen in de Provcon-vuist actief om de op sterven liggende Ennox Felix te redden. De geheimzinnige Ennox-wereld te vinden, dat is de geheime opdracht van de XENOLITH ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks keren we terug naar het Sol-stelsel en de talloze gelukszoekers uit alle mogelijke galactische volkeren, die het door HET beloofde eeuwige leven hopen te kunnen bemachtigen - en daarbij gaat het natuurlijk om één van de beide nog te verdelen cellenactiveerderchips.


Oorspronkelijke titel: Geheimmission der XENOLITH

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck (1 x)

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Gucky en zijn team – op weg naar het stelsel van de Ennox.


Locatie en tijdsruimte: Gäa, NGC7793 – 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gucky - De Ilt op een vertwijfelde zoektocht. Felix - De Ennox moet naar huis om te overleven. Alaska Saedelaere - Hij organiseert de vlucht van Gäa. Heimo Gullik - De Hanze-kapitein riskeert veel voor zijn vriend. Tipania, Megananny en Curious - Een Ennox-trio, das niet echt kleinzerig is.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende