< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1629 • 0235    DE BLAUWE SLANG


Op 3 augustus van het jaar 1200 van de nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4788 van de oude jaartelling, materialiseert de door de galaxers allang gevreesde dode zone in de ruimtesector Arkon en legt daar alle 5D-technologie lam, zoals de eerste parese-zone van januari tot mei in het Sol-stelsel en omgeving deed. Alle systemen en apparaten die de hyperruimte als medium of energiebron gebruiken, werken niet meer,

Het Arkoonse imperium is afgesneden van de rest van de Melkweg, en andere machten, in de eerste plaats de Akonen, proberen daar een slaatje uit te slaan. Het is lang rustig geweest in de Melkweg maar de galactopolitieke situatie wordt steeds gespannener - en dat in een tijd waarin nog volkomen onduidelijk is wie of wat de dode zones zijn en welke rol de Ennox daarin spelen. Plotseling zijn ze er weer en ze bieden hun hulp aan - als tegenprestatie vragen ze een grote vrijheid en ook willen ze actief deelnemen aan de galactische politiek.

Een van de honderden ruimteschepen van allerlei volkeren die in het Sol-stelsel verschijnen omdat de superintelligentie HET nog twee onsterfelijkheidschips zal uitreiken, is de Akoonse MAGENTA. Aan boord is de geheimzinnige leidster van het blauwe legioen, de blauwe slang ...


Ook de muisbever Gucky zoekt naar de twee 'spiegelgeborenen'. Hij heeft de zieke Ennox Felix beloofd hem met een ruimteschip naar zijn verre thuisplaneet in het sterrenbeeld Sculptor te vliegen. Omdat de Ilt moest beloven om alles wat hij van en over Felix ontdekte, geheim te houden, moet hij een schip 'organiseren' - en hij wordt aan de tand gevoeld door de intussen weer opgedoken Ennox en gezocht door de kosmische Hanze.


Oorspronkelijke titel: Die Blaue Schlange

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: nieuwe stormloop op de onsterfelijkheid – ook de MAGENTA verschijnt in het Sol-stelsel.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Henna Zarphis - De commandante van de MAGENTA verneemt de waarheid over zichzelf. Alnora Deponar - Lid van de grote raad van Akon. Gendal Jumphar - Hij vereffent de weg voor de blauwe slang. Saudra Panolo - Om enige te zijn gaat ze over lijken. Perry Rhodan - De Terraan ontvangt een schokkend bericht. Tadar Deponar - Zijn wetenschappelijke triomf wordt een vloek.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende