< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1628 • 0234    KRISTAL UIT HET NIETS


Op 3 augustus van het jaar 1200 nieuwe galactische tijd, wat gelijk staat aan het jaar 4788 volgens de oude jaartelling, materialiseert de door de galaxers gevreesde tweede dode zone in de ruimtesector van Arkon en legt, net zoals bij de eerste parese-zone van januari tot mei van dat jaar, dit gebied 5D-technologisch lam. Niets, waarvoor de hyperruimte als medium of bron dienst doet, functioneert meer.

Het imperium van de Arkoniden is van de rest van de Melkweg afgesloten en andere machten, op de eerste plaats de Akonen, proberen daaruit munt te slaan. De galactopolitieke situatie is lange lijd niet meer zo gespannen geweest - en dat in een tijd, waarin het nog volkomen onduidelijk is, wie of wat de dode zones veroorzaakt en hoe het nu eigenlijk met die geheimzinnige Ennox zit, die plotseling weer in de Melkweg zijn opgedoken en bereid zijn om de galaxers weer te helpen. Alleen eisen ze daarvoor een verstrekkende vrijheid van handelen en willen ze ook politieke invloed op de Melkweg gaan uitoefenen.

Op de planeten van Arkon is het begin oktober als de al veelvuldig in M13 gesignaleerde fenomenen zich opnieuw manifesteren. Atlan gaat op speurtocht en begeeft zich in het kristal uit het niets ...


Voor Atlan bestaat er geen twijfel meer over, dat de geheimzinnige cheffin van het blauwe legioen van de Akonen Henna Zarphis is en ook Perry Rhodan moet dit feit accepteren. Hij laat in de hele Melkweg naar de MAGENTA van de mooie Akoonse zoeken, terwijl er na de boodschap van Ernst Ellert aan de galaxers een nieuwe run op de onsterfelijkheid dreigt te ontstaan.


Oorspronkelijke titel: Kristall aus dem Nichts

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: de blauwe slang van de Akonen – alleen een oeroude robot kent haar geheim.


Locatie en tijdsruimte: Jimmerin – 3 augustus-14 oktober 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Barro Nurtian - Commandant van de asteroïde Jimmerin. Harian Meklos - De anti-terreurcommando-agent kan zijn kennis niet meer prijsgeven. Accoma - De oude gevechtsrobot draagt het geheim van de blauwe slang. Atlan - De Arkonide beleeft verrassingen. Philip - De Ennox toont zich van een geheel andere kant.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende