Sheokor-stelsel – mid mei 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1627 • 0233    DE KEUZE VAN DE ARCOANAS


Hoofdpersonen: Qeyonderoubo, Kalcadurionenser, Colounshaba, Clymosterosh, Mizmohair.


Op 3 augustus 1200 Nieuwe Galactische Tijdrekening, het jaar 4788 in de oude jaartelling, ontstaat de door de Galaxers lang gevreesde tweede Dode Zone in de ruimtesector Arkon. De Zone legt dit deel van de Melkweg 5-D-technologisch lam, zoals de eerste parese-zone dat van januari tot mei had gedaan in een uitgestrekt gebied rondom het Stol-stelsel. Niets, waarvoor de hyperruimte als medium of als bron dient, werkt meer.

Het Arkoonse imperium is afgesneden van de Melkweg, en andere machten, in de eerste plaats de Akonen, proberen daar hun voordeel mee te doen. De politieke toestand in de galaxie is uiterst gespannen - en dat in een tijd, waarin nog volkomen onduidelijk is wie of wat de Dode Zone veroorzaakt, en wat de geheimzinnige Ennox ermee te maken hebben.

Het oeroude volk van de Arcoana's, dat de galaxie NGC 1400 is ontvlucht en op miljoenen lichtjaren afstand een nieuwe thuiswereld heeft ingericht, staat voor totaal nieuwe problemen. De gevreesde Sriins komen het Sheokor-stelsel niet meer in - maar de daar opgesloten Sriins komen er ook niet meer uit. Het spinnenvolk dreigt eraan ten onder te gaan en als men in de Melkweg midden mei 1200 NGT schrijft staan de Arcoana's voor een dramatische keuze: de keuze van de Arcoanas ...


In het Sheokor-stelsel lijken de voorwaarden vervuld voor een betere, constructieve toekomst, hoewel het lot van de weggevoerde 250 Sriins voorlopig nog onzeker is. Het veiligheidsscherm Maciuunensor werkt weer - met neveneffecten in andere delen van het universum, waarvan de Arcoana's overigens niets weten...

In de volgende aflevering van Perry Rhodan richten we de aandacht weer op de Melkweg en op Arkon. Atlan krijgt belangrijke inlichtingen over de "Blauwe Slang" van de Akonen en er volgen nieuwe verwikkelingen.


Oorspronkelijke titel: Die Arcoana am Scheideweg

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk