< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1627 • 0233    DE KEUZE VAN DE ARCOANAS


Op 3 augustus 1200 nieuwe galactische tijdrekening, het jaar 4788 in de oude jaartelling, ontstaat de door de galaxers lang gevreesde tweede dode zone in de ruimtesector Arkon. De Zone legt dit deel van de Melkweg 5D-technologisch lam, zoals de eerste parese-zone dat van januari tot mei had gedaan in een uitgestrekt gebied rondom het Stol-stelsel. Niets, waarvoor de hyperruimte als medium of als bron dient, werkt meer.

Het Arkoonse imperium is afgesneden van de Melkweg, en andere machten, in de eerste plaats de Akonen, proberen daar hun voordeel mee te doen. De politieke toestand in de galaxie is uiterst gespannen - en dat in een tijd, waarin nog volkomen onduidelijk is wie of wat de dode zone veroorzaakt, en wat de geheimzinnige Ennox ermee te maken hebben.

Het oeroude volk van de Arcoanas, dat de galaxie NGC1400 is ontvlucht en op miljoenen lichtjaren afstand een nieuwe thuiswereld heeft ingericht, staat voor totaal nieuwe problemen. De gevreesde Sriins komen het Sheokor-stelsel niet meer in - maar de daar opgesloten Sriins komen er ook niet meer uit. Het spinnenvolk dreigt eraan ten onder te gaan en als men in de Melkweg midden mei 1200 NGT schrijft staan de Arcoanas voor een dramatische keuze: de keuze van de Arcoanas ...


In het Sheokor-stelsel lijken de voorwaarden vervuld voor een betere, constructieve toekomst, hoewel het lot van de weggevoerde 250 Sriins voorlopig nog onzeker is. Het veiligheidsscherm Maciuunensor werkt weer - met neveneffecten in andere delen van het universum, waarvan de Arcoanas overigens niets weten...

In de volgende aflevering van Perry Rhodan richten we de aandacht weer op de Melkweg en op Arkon. Atlan krijgt belangrijke inlichtingen over de 'blauwe slang' van de Akonen en er volgen nieuwe verwikkelingen.


Oorspronkelijke titel: Die Arcoana am Scheideweg

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): NJALA door Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: zijn volk staat voor de ondergang – en hij beseft zijn bestemming.


Locatie en tijdsruimte: Sheokor-stelsel – mid mei 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Qeyonderoubo - De Arcoana beseft zijn bestemming. Kalcadurioenser - De therapeut wil het geheim van de Sriin onderzoeken. Colounshaba - De constructeure schakelt Maciuunensor uit. Clymosterosh - Woordvoerder van de 10.000 gevangenen Sriins in het Sheokor-stelsel. Mizmohair - Een Sriin verbreekt eindlijk zijn zwijgen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende