Sheokor-stelsel – aanvang 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1626 • 0232    DE OPKOMST VAN QEYONDEROUBO


Hoofdpersonen: Qeyonderoubo, Colounshaba, Xhanshurobar, Clymosterosh, Affraitancar.


Op 3 augustus van het jaar 1200 Nieuwe Galactische Tijd, hetgeen gelijk staat aan het jaar 4788 volgens de oude jaartelling, materialiseert de door de Galaxers gevreesde tweede Dode Zone in de ruimtesector van Arkon en legt, net zoals bij de eerste parese-zone van januari tot mei van dat jaar, dit gebied 5-D-technologisch lam. Niets, waarvoor de hyperruimte als medium of bron dienst doet, functioneert meer.

Het Arkoonse imperium is van de rest van de Melkweg afgesloten en andere machten, op de eerste plaats de Akonen, proberen daaruit munt te slaan. De galactopolitieke situatie is lange tijd niet meer zo gespannen geweest - en dat in een tijd, waarin het nog volkomen onduidelijk is, wie of wat de Dode Zones veroorzaakt en hoe het nu eigenlijk met die geheimzinnige Ennox zit.

Vele miljoenen lichtjaren verwijderd, in een nieuw zonnestelsel, heeft het oeroude volk van de uit het melkwegstelsel NGC 1400 gevluchte Arcoana's met een nieuw soort problemen te kampen. De gevreesde Sriins kunnen niet meer in het Sheokor-stelsel komen maar de hierin gevangen zittende Sriins kunnen niet meer weg. In deze vertwijfelde situatie, die qua tijd gelijk valt met de eerste maanden van het jaar 1200 NGT, vindt de opkomst van Qeyonderoubo plaats ...


Colounshaba, de constructeur van het beveiligingsscherm, schakelt Maciuunensor uit om de 10.000 in het Sheokor-stelsel gevangen zittende Sriins de terugkeer naar hun eigen wereld mogelijk te maken. Vele Sriins zijn echter niet meer in staat om de oneindige stap te doen. Om ze alsnog te redden, moet er een speciaal programma worden opgestart - en moeten ook de coördinaten van de wereld van de Sriins bekend zijn.


Oorspronkelijke titel: Oeyonderoubos Aufstieg

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn