< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1626 • 0232    DE OPKOMST VAN QEYONDEROUBO


Op 3 augustus van het jaar 1200 nieuwe galactische tijd, hetgeen gelijk staat aan het jaar 4788 volgens de oude jaartelling, materialiseert de door de galaxers gevreesde tweede dode zone in de ruimtesector van Arkon en legt, net zoals bij de eerste parese-zone van januari tot mei van dat jaar, dit gebied 5D-technologisch lam. Niets, waarvoor de hyperruimte als medium of bron dienst doet, functioneert meer.

Het Arkoonse imperium is van de rest van de Melkweg afgesloten en andere machten, op de eerste plaats de Akonen, proberen daaruit munt te slaan. De galactopolitieke situatie is lange tijd niet meer zo gespannen geweest - en dat in een tijd, waarin het nog volkomen onduidelijk is, wie of wat de dode zones veroorzaakt en hoe het nu eigenlijk met die geheimzinnige Ennox zit.

Vele miljoenen lichtjaren verwijderd, in een nieuw zonnestelsel, heeft het oeroude volk van de uit het melkwegstelsel NGC1400 gevluchte Arcoanas met een nieuw soort problemen te kampen. De gevreesde Sriins kunnen niet meer in het Sheokor-stelsel komen maar de hierin gevangen zittende Sriins kunnen niet meer weg. In deze vertwijfelde situatie, die qua tijd gelijk valt met de eerste maanden van het jaar 1200 NGT, vindt de opkomst van Qeyonderoubo plaats ...


Colounshaba, de constructeur van het beveiligingsscherm, schakelt Maciuunensor uit om de 10.000 in het Sheokor-stelsel gevangen zittende Sriins de terugkeer naar hun eigen wereld mogelijk te maken. Vele Sriins zijn echter niet meer in staat om de oneindige stap te doen. Om ze alsnog te redden, moet er een speciaal programma worden opgestart - en moeten ook de coördinaten van de wereld van de Sriins bekend zijn.


Oorspronkelijke titel: Oeyonderoubos Aufstieg

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: een zegen wordt een vloek – tienduizend Sriins gevangen in het Sheokor-stelsel.


Locatie en tijdsruimte: Sheokor-stelsel – begin 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Qeyonderoubo - Een Arcoana neemt met tegenzin verantwoordelijkheid. Colounshaba - De constructeure van het stelsel omspannende beveiligingscherm erkent haar fouten. Xanshurobar - Qeyonderoubo's onstuimige partner. Clymosterosh - Een vertwijfelde Sriin. Affraitancar - De oude grootdenker van zijn volk wordt waanzinnig.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende