Sol-stelsel – 16-30 september 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1625 • 0231    BOODSCHAP VAN HET


Hoofdpersonen: Reuben Shayn, Zigmont, Reginald Bull, Philip, Ernst Ellert, Voltago.


Op 3 augustus van het jaar 1200 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4788 van de oude jaartelling, materialiseert de door de Galaxers allang gevreesde Dode Zone in de ruimtesector Arkon en legt daar alle 5-D-technologie lam, net als de eerste parese-zone dat van januari tot mei in het Sol-stelsel en omgeving deed. Alle systemen en apparaten die de hyperruimte als medium of als energiebron gebruiken, werken niet meer.

Het Arkoonse Imperium is afgesloten van de rest van de Melkweg, en andere machten, in de eerste plaats de Akonen, proberen daar een slaatje uit te slaan. Het is lang rustig geweest in de Melkweg maar de galactopolitieke situatie wordt steeds gespannener - en dat in een tijd waarin nog volkomen onduidelijk is wie of wat de Dode Zones zijn en welke rol de Ennox daarin spelen. Hun aanvoerder Philip die een cellenactiveerder draagt, is onverwacht teruggekeerd en biedt Atlan zijn hulp aan. Daarvoor vraagt hij een tegenprestatie: dat de Ennox actief mogen deelnemen aan de galactische politiek.

Ongeveer in dezelfde periode verschijnen angstaanjagende fenomenen in de Dode Zone, maar Perry Rhodan heeft geen tijd zich daarmee bezig te houden want in de tweede helft van september materialiseert de kunstplaneet Zwerver aan de rand van het zonnestelsel, en Ernst Ellert brengt een boodschap van HET ...


Philip, de drager van een cellenactiveerder, heeft moeten toegeven dat de Ennox de Sriins zijn die de arachnoïden uit NGC 1400 hebben gedwongen hun thuisplaneten te verlaten.

De spinnenwezens hebben het zonnestelsel waar ze nu wonen, afgeschermd met een voor Ennox ondoordringbaar beveiligingsscherm, maar er zijn nog steeds Ennox bij hen.


Oorspronkelijke titel: Botschaft von ES

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown