< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1625 • 0231    BOODSCHAP VAN HET


Op 3 augustus van het jaar 1200 van de nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4788 van de oude jaartelling, materialiseert de door de galaxers allang gevreesde dode zone in de ruimtesector Arkon en legt daar alle 5D-technologie lam, net als de eerste parese-zone dat van januari tot mei in het Sol-stelsel en omgeving deed. Alle systemen en apparaten die de hyperruimte als medium of als energiebron gebruiken, werken niet meer.

Het Arkoonse imperium is afgesloten van de rest van de Melkweg, en andere machten, in de eerste plaats de Akonen, proberen daar een slaatje uit te slaan. Het is lang rustig geweest in de Melkweg maar de galactopolitieke situatie wordt steeds gespannener - en dat in een tijd waarin nog volkomen onduidelijk is wie of wat de dode zones zijn en welke rol de Ennox daarin spelen. Hun aanvoerder Philip die een cellenactiveerder draagt, is onverwacht teruggekeerd en biedt Atlan zijn hulp aan. Daarvoor vraagt hij een tegenprestatie: dat de Ennox actief mogen deelnemen aan de galactische politiek.

Ongeveer in dezelfde periode verschijnen angstaanjagende fenomenen in de dode zone, maar Perry Rhodan heeft geen tijd zich daarmee bezig te houden want in de tweede helft van september materialiseert de kunstplaneet Zwerver aan de rand van het zonnestelsel, en Ernst Ellert brengt een boodschap van HET ...


Philip, de drager van een cellenactiveerder, heeft moeten toegeven dat de Ennox de Sriins zijn die de arachnoïden uit NGC1400 hebben gedwongen hun thuisplaneten te verlaten.

De spinnenwezens hebben het zonnestelsel waar ze nu wonen, afgeschermd met een voor Ennox ondoordringbaar beveiligingsscherm, maar er zijn nog steeds Ennox bij hen.


Oorspronkelijke titel: Botschaft von ES

Auteur: Kurt Mahr

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown
Ondertitel: Ernst Ellert roept de spiegelgeborenen – ze zullen de onsterfelijkheid ontvangen.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – 16-30 september 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reuben Shayn - De doodgewaande journalist hoopt op de artikel van zijn leven. Zigmont - Shayn's Ennox begeleider. Reginald Bull - Hij confronteert de Ennox met harde feiten. Philip - De cellenactiveerderdrager doet een bekentenis. Ernst Ellert - De voormalige mutant verkondigt de boodschap van HET. Voltago - De cyberkloon wordt nog geheimzinniger.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende