Accaro III, Galacticum – 1-14 september 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1624 • 0230    IN DE WISSELZONE


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Salomon, Rebecca, Ronald Tekener, Garra-Noc-S'ley, Zeppe-Fao-F'ay.


Op 3 augustus 1200 Nieuwe Galactische Tijd, hetgeen gelijk is aan het jaar 4788 volgens de oude kalender, materialiseert de door de Galaxers al enige tijd gevreesde tweede Dode Zone in de ruimtesector Arkon. En net als bij de eerste hyperruimte-parese, die van januari tot mei het Sol-stelsel en haar omgeving teisterde, functioneert in het getroffen gebied niets meer, waarvoor 5-D~energie benodigd is: dat geldt zowel voor alle hypertechniek als ook de met hypermotoren uitgeruste ruimteschepen en de energiewinning uit een hoger ruimtetijdvlak.

Het imperium van de Arkoniden is van de rest van de Melkweg afgesneden en andere machten proberen daar meteen munt uit te slaan, op de eerste plaats de Akonen. De politieke situatie in de Melkweg is hierdoor erg gespannen - en dat op een tijdstip, waarop nog steeds volkomen onduidelijk is, wie of wat de Dode Zone veroorzaakt en hoe het eigenlijk met die geheimzinnige Ennox zit. De aanvoerder van de Ennox, Philip, is midden augustus onverwacht teruggekeerd en biedt Atlan zijn hulp aan. Als tegenprestatie voor de hulp eist hij, dat de Ennox zich in de toekomst ook mogen bemoeien met de galactische politiek.

Vrijwel tegelijkertijd manifesteren er zich afschuwelijke fenomenen in M 13. Ronald Tekener hoopt zich hierover meer informatie te kunnen verschaffen en start begin september met een missie in de wisselzone ...


De pogingen van Perry Rhodan om de Akonen door het galactische gerechtshof tot de orde te laten roepen, leveren voorlopig net zo weinig op als het onderzoek naar de geheimzinnige verschijningen in de Dode Zone.

De plannen van Rhodan werden verrassend door de Ennox doorkruist, die hun nieuwe volmachten misbruikten. Dat weerhoudt Reginald Bull er echter niet om met de hulp van de Ennox zijn onderzoek naar de kennelijk uitgestorven Arachnoïden uit NGC 1400 voort te zetten.


Oorspronkelijke titel: In der Wechselzone

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn