< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1624 • 0230    IN DE WISSELZONE


Op 3 augustus 1200 nieuwe galactische tijd, hetgeen gelijk is aan het jaar 4788 volgens de oude kalender, materialiseert de door de galaxers al enige tijd gevreesde tweede dode zone in de ruimtesector Arkon. En net als bij de eerste hyperruimte-parese, die van januari tot mei het Sol-stelsel en haar omgeving teisterde, functioneert in het getroffen gebied niets meer, waarvoor 5D-energie benodigd is: dat geldt zowel voor alle hypertechniek als ook de met hypermotoren uitgeruste ruimteschepen en de energiewinning uit een hoger ruimtetijdvlak.

Het imperium van de Arkoniden is van de rest van de Melkweg afgesneden en andere machten proberen daar meteen munt uit te slaan, op de eerste plaats de Akonen. De politieke situatie in de Melkweg is hierdoor erg gespannen - en dat op een tijdstip, waarop nog steeds volkomen onduidelijk is, wie of wat de dode zone veroorzaakt en hoe het eigenlijk met die geheimzinnige Ennox zit. De aanvoerder van de Ennox, Philip, is midden augustus onverwacht teruggekeerd en biedt Atlan zijn hulp aan. Als tegenprestatie voor de hulp eist hij, dat de Ennox zich in de toekomst ook mogen bemoeien met de galactische politiek.

Vrijwel tegelijkertijd manifesteren er zich afschuwelijke fenomenen in M13. Ronald Tekener hoopt zich hierover meer informatie te kunnen verschaffen en start begin september met een missie in de wisselzone ...


De pogingen van Perry Rhodan om de Akonen door het galactische gerechtshof tot de orde te laten roepen, leveren voorlopig net zo weinig op als het onderzoek naar de geheimzinnige verschijningen in de dode zone.

De plannen van Rhodan werden verrassend door de Ennox doorkruist, die hun nieuwe volmachten misbruikten. Dat weerhoudt Reginald Bull er echter niet van om met de hulp van de Ennox zijn onderzoek naar de kennelijk uitgestorven Arachnoïden uit NGC1400 voort te zetten.


Oorspronkelijke titel: In der Wechselzone

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: nieuwe Ennox-vloed in de galaxie – en Ronald Tekener's ontdekking op Accaro III.


Locatie en tijdsruimte: Accaro III, galacticum – 1-14 september 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan doet beschuldigen. Salomon en Rebecca - Twee Ennox die beide woordvoerder willen worden. Ronald Tekener - De galactische speler op een gevaarlijke missie. Garra-Noe-S'ley - Commandant van de LEPSO. Zeppe-Fao-F'ay - De Kartaanse wordt het medium van een vreemde macht.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende