< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1622 • 0228    DE VERLORENE


Op 3 augustus 1200 nieuwe galactische tijd, hetgeen gelijk is aan het jaar 4788 volgens de oude kalender, materialiseert de door de galaxers al enige tijd gevreesde tweede dode zone in de ruimtesector Arkon. En net als bij de eerste hyperruimte-parese functioneert in het getroffen gebied niets meer, waarvoor 5D-energie benodigd is: dat geldt zowel voor alle hypertechniek als ook de met hypermotoren uitgeruste ruimteschepen en de energiewinning uit een hoger ruimtetijdvlak.

Het imperium van de Arkoniden is van de rest van de Melkweg afgesneden en andere machten proberen daar meteen munt uit te slaan, op de eerste plaats de Akonen, De politieke situatie in de Melkweg is hierdoor erg gespannen - en dat op een tijdstip, waarop nog steeds volkomen onduidelijk is, wie of wat de dode zone veroorzaakt en hoe het eigenlijk met die geheimzinnige Ennox zit. De Melkweg lijkt momenteel op een smeulend kruitvat.

Waar de muisbever Gucky en Alaska Saedelaere naartoe gaan om hun speurtocht naar de beide toekomstige dragers van een cellenactiveerder voort te zetten en raadselachtige fenomenen in het centrum van de Melkweg te onderzoeken, valt er van al die onrust niet veel te bespeuren. Op 18 juli, dus nog voor de manifestatie van de nieuwe dode zone komen ze met hun spacejet GECKO op Gäa aan en worden ze opgewacht door de verlorene ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan-reeks gaat auteur Peter Terrid weer in op de actuele situatie in de ruimtesector Arkon, die door een nieuwe dode zone van de rest van de Melkweg is afgesloten. Alleen Philip, de onverwacht teruggekeerde Ennox, kan nieuws naar de buitenwereld brengen - en hij doet melding over de eigenaardige projecties op de Arkon-werelden.


Opmerking: laatste roman van Clark Darlton


Oorspronkelijke titel: Der Verlorene

Auteur: Clark Darlton

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: met de GECKO in Provcon-Vuist – wie is de man zonder herinneringen?


Locatie en tijdsruimte: Provcon-Vuist, Gäa – mid juli 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gucky - De muisbever doet een sensationele ontdekking. Alaska Saedelaere - Gucky's begeleider op zoek naar de laatste cellenactiveerder-aspiranten. Selma 'oma' Laron - peilspecialiste van de GECKO. Eduard 'Ed' Morris - De hoofdpiloot houdt niet van muggelsums. Felix - Een man zonder herinneringen. Nadja en Mila Vandemar - Twee hulpvaardige zussen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende