< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1621 • 0227    HET WAPEN VAN COLOUNSHABA


Op 3 augustus van het jaar 1200 nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4788 van de oude jaartelling, materialiseert de door de galaxers allang gevreesde tweede dode zone in de ruimtesector Arkon en legt daar alle 5D-technologie lam, net als de eerste parese-manifestatie in het Sol-stelsel en zijn omgeving deed. Alle systemen en apparaten die de hyperruimte als medium of als energiebron gebruiken, werken niet meer.

Het Arkoonse imperium is afgesneden van de rest van de Melkweg, en andere machten, in de eerste plaats de Akonen, proberen daar een slaatje uit te slaan. Het is lang rustig geweest in de Melkweg maar de galactopolitieke situatie wordt steeds gespannener - en dat in een tijd waarin nog volkomen onduidelijk is wie of wat de dode zone veroorzaakt en wat voor rol de geheimzinnige Ennox spelen. De Melkweg lijkt op dit moment op een kruitvat.

De Ennox spelen ook in de geschiedenis van een volk van Arachnoïden een belangrijke en fatale rol. De spinnenwezens zien zich gedwongen hun toevlucht te zoeken tot een verre galaxie. Maar hun plaaggeesten, de Sriins, vinden hun schuilplaats en deze keer kunnen ze niet vluchten. Alle hoop van de Arcoanas is gevestigd op het wapen van Colounshaba ...


De Arcoanas hebben eindelijk een middel gevonden zich de Sriins van het lijf te houden. Intussen zoekt Gucky nog steeds naar de twee personen die door HET zijn voorbestemd om een cellenactiveerder te dragen. De muisbever volgt een nieuw spoor naar de Provcon-vuist en vindt daar een man vol raadsels en geheimen ...


Oorspronkelijke titel: Colounshabas Waffe

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de Sriins keren terug – de Arcoanas grijpen naar een laatste redmiddel.


Locatie en tijdsruimte: Sheokor-stelsel – 1179-1200 NGT (4766-4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Colounshaba - De 5D-mathematica zoekt naar het wapen tegen de Sriin. Babbashabar - Colounshaba's heel persoonlijke Sriin. Boloshambwer - De Sriin pocht met de onsterfelijkheid. Chef Karlin - Voorstander van een mensenkolonie. Phaourongusta - Wachter in de tempel van de 5e dimensie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende