Aemelonga, Rauppathebbe – 1159-1179 NGT (4746-4766 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1620 • 0226    DE KLOK VAN AFFRAITANCAR


Hoofdpersonen: Colounshaba, Pulandiopoul, Affraitancar, Generaal Croosa, Die Llallanee.


Op 3 augustus 1200 Nieuwe Galactische Tijd, hetgeen gelijk is aan het jaar 4788 volgens de oude kalender, materialiseert de door de Galaxers al enige tijd gevreesde tweede Dode Zone in de ruimtesector Arkon. En net als bij de eerste hyperruimte-parese functioneert in het getroffen gebied niets meer, waarvoor 5-D-energie benodigd is: dat geldt zowel voor alle hypertechniek als ook de met hypermotoren uitgeruste ruimteschepen en de energiewinning uit een hoger ruimtetijdvak.

Het imperium van de Arkoniden is van de rest van de Melkweg afgesneden en andere machten proberen daar meteen munt uit te slaan, op de eerste plaats de Akonen. De politieke situatie in de Melkweg is hierdoor erg gespannen - en dat op een tijdstip, waarop nog steeds volkomen onduidelijk is, wie of wat de Dode Zone veroorzaakt en hoe het eigenlijk met die geheimzinnige Ennox zit. De Melkweg lijkt momenteel op een smeulend kruitvat.

De Ennox spelen ook bij het volk van de Arachnoïden een belangrijke en fatale rol. Dit volk kon zich alleen door een avontuur en collectieve exodus naar een zeer ververwijderd melkwegstelsel voor de Ennox in veiligheid brengen. Om zich daar een nieuwe thuishaven te kunnen verschaffen, ver weg en verborgen voor de kosmische plaaggeesten, heeft dit volk slechts één ding nodig: de klok van Affraitancar ...


Ernst Vleck is ook de auteur van de volgende aflevering uit de Perry Rhodan reeks, hij verhaalt verder over de lotgevallen van de Arcoana's. Betekent de herontdekking door de Sriins de definitieve ondergang van hun civilisatie of vinden ze een middel om voor eens en altijd een einde te maken aan de activiteiten van die lastige wezens?


Oorspronkelijke titel: Affraitancars Uhrwerk

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn