< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1620 • 0226    DE KLOK VAN AFFRAITANCAR


Op 3 augustus 1200 nieuwe galactische tijd, hetgeen gelijk is aan het jaar 4788 volgens de oude kalender, materialiseert de door de galaxers al enige tijd gevreesde tweede dode zone in de ruimtesector Arkon. En net als bij de eerste hyperruimte-parese functioneert in het getroffen gebied niets meer, waarvoor 5D-energie benodigd is: dat geldt zowel voor alle hypertechniek als ook de met hypermotoren uitgeruste ruimteschepen en de energiewinning uit een hoger ruimtetijdvak.

Het imperium van de Arkoniden is van de rest van de Melkweg afgesneden en andere machten proberen daar meteen munt uit te slaan, op de eerste plaats de Akonen. De politieke situatie in de Melkweg is hierdoor erg gespannen - en dat op een tijdstip, waarop nog steeds volkomen onduidelijk is, wie of wat de dode zone veroorzaakt en hoe het eigenlijk met die geheimzinnige Ennox zit. De Melkweg lijkt momenteel op een smeulend kruitvat.

De Ennox spelen ook bij het volk van de Arachnoïden een belangrijke en fatale rol. Dit volk kon zich alleen door een avontuur en collectieve exodus naar een zeer ververwijderd melkwegstelsel voor de Ennox in veiligheid brengen. Om zich daar een nieuwe thuishaven te kunnen verschaffen, ver weg en verborgen voor de kosmische plaaggeesten, heeft dit volk slechts één ding nodig: de klok van Affraitancar ...


Oorspronkelijke titel: Affraitancars Uhrwerk

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: ze zoeken asiel – en scheppen het stelsel van de 67 planeten.


Locatie en tijdsruimte: Aemelonga, Rauppathebbe – 1159-1179 NGT (4746-4766 na Chr.)


Hoofdpersonen: Colounshaba - De Arcoanse 5D-mathematica in hevige opwinding van de ontdekkingen. Pulandiopoul - Colounshaba's fijngevoelige kameraad. Affraitancar - Hij schept een nieuw thuis. Generaal Croosa - Bevelhebber van de bewakingsvloot Trixta. De Llallanee - De eenzamen van het universum zoeken hun nieuwe meester.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende