Melkweg, M13 – 2-15 augustus 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1619 • 0225    CRISISHAARD BOLAN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Yart Fulgen, Tenesch van Valvaar, Daccran van Umayn, Henna Zarphis.


Op de avond van 15 mei 1200 NGT verdwijnt de hyperruimte-parese die het Sol-stelsel en de omliggende ruimte sinds 10 januari in zijn greep hield weer heel plotseling en onverwacht. Hyperradioverkeer en hyperruimtevluchten zijn weer mogelijk, evenals alle andere toepassingen die gebruik maken van 5-D techniek en energieopwekking uit de hyperruimte.

Maar de vraag hoe de Dode Zone heeft kunnen ontstaan blijft voorlopig onbeantwoord. En ook de verschijning en het gedrag van de Ennox blijft voor de Galaxers mysterieus. Philip, de door HET uitverkoren nieuwe cellenactiveerderdrager, en zijn soortgenoten zijn woedend verdwenen.

Nieuw onheil lijkt de galaxers alweer te bedreigen want in de ruimtesector M 3 heeft zich een '5-D-attractor' gevormd, die geweldige hoeveelheden hyperenergie verslindt en steeds groter wordt. De wetenschappers hebben vastgesteld dat het verschijnsel moet worden beschouwd als de 'passieve toestand' van een nieuwe Dode Zone, die elk moment ergens in de galaxie kan ontstaan.

Dat gebeurt op 3 augustus NGT. Wat de nieuwe hyperruimte-parese voor de Melkweg kan betekenen, ervaart Perry Rhodan in de crisishaard Bolan ...


In de volgende aflevering van Perry Rhodan stappen we weer over naar de Arachnoïden in de NGC 1400. Ze zijn ontsnapt aan de Sriins en nu op zoek naar een nieuw tehuis, ver van hun gebied van herkomst.


Oorspronkelijke titel: Krisenherd Bolan

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk