< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1619 • 0225    CRISISHAARD BOLAN


Op de avond van 15 mei 1200 NGT verdwijnt de hyperruimte-parese die het Sol-stelsel en de omliggende ruimte sinds 10 januari in zijn greep hield weer heel plotseling en onverwacht. Hyperradioverkeer en hyperruimtevluchten zijn weer mogelijk, evenals alle andere toepassingen die gebruik maken van 5D-techniek en energieopwekking uit de hyperruimte.

Maar de vraag hoe de dode zone heeft kunnen ontstaan blijft voorlopig onbeantwoord. En ook de verschijning en het gedrag van de Ennox blijft voor de galaxers mysterieus. Philip, de door HET uitverkoren nieuwe cellenactiveerderdrager, en zijn soortgenoten zijn woedend verdwenen.

Nieuw onheil lijkt de galaxers alweer te bedreigen want in de ruimtesector M3 heeft zich een '5D-attractor' gevormd, die geweldige hoeveelheden hyperenergie verslindt en steeds groter wordt. De wetenschappers hebben vastgesteld dat het verschijnsel moet worden beschouwd als de 'passieve toestand' van een nieuwe dode zone, die elk moment ergens in de galaxie kan ontstaan.

Dat gebeurt op 3 augustus NGT. Wat de nieuwe hyperruimte-parese voor de Melkweg kan betekenen, ervaart Perry Rhodan in de crisishaard Bolan ...


In de volgende aflevering van Perry Rhodan stappen we weer over naar de Arachnoïden in de NGC1400. Ze zijn ontsnapt aan de Sriins en nu op zoek naar een nieuw tehuis, ver van hun gebied van herkomst.


Oorspronkelijke titel: Krisenherd Bolan

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): modulair-ruimteschip TOSTAN-1 door Daniel Schwarz

Nederlandse vertaling:  H. BakukOndertitel: de nieuwe dode zone ontstaat – en Arkon's vijand triomfeert.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg, M13 – 2-15 augustus 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan riskeert zijn leven. Yart Fulgen - Atlan's beveiligingschef in actie. Tenesch van Valvaar - De machtigste man van een planeet moet sterven. Daccran van Umayn - Tenesch's vertrouweling en redder. Henna Zarphis - Ze lijkt overal te zijn.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende