Noheyrasa – 1119 t/m 1159 NGT (4706 t/m 4746 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1615 • 0221    DE OPOFFERING VAN JAOBOURAMA


Hoofdpersonen: Jaobourama, Beauloshair, Heleomesharan, Shanorathemas, Coush, Bolo, Fresh.


Op de avond van 15 mei 1200 NGT verdwijnt de hyperruimte-parese die het zonnestelsel en de omliggende ruimte sinds 10 januari in zijn greep hield weer heel plotseling en onverwacht. Hyperradioverkeer en hyperruimtevluchten zijn weer mogelijk, evenals alle andere toepassingen die gebruik maken van 5-D techniek en energieopwekking uit de hyperrruimte.

Maar de vraag hoe de Dode Zone heeft kunnen ontstaan blijft voorlopig onbeantwoord. En ook de verschijning en het gedrag van de Ennox blijft voor de Galaxers mysterieus. Philip, de door HET uitverkoren nieuwe activeerderdrager, en zijn soortgenoten zijn woedend verdwenen.

Nieuw onheil lijkt de Galaxers alweer te bedreigen want Myles Kantor en zijn ploeg medewerkers ontdekken scheuren in de structuur van het hyperspectrum die samenkomen in de ruimtesector M 3, waar zich een onheilspellende S-D-attractor heeft gevormd. De wetenschappers gaan er onmiddellijk heen om de zaak uit te pluizen. Ondertussen houdt in het zonnestelsel Reginald Bull zich bezig met eigen onderzoek. Dat is gericht op de schijnbaar uitgestorven Arachnoïden in het verre sterrenstelsel NGC 1400 en daarmee ook op de opoffering van Jaobourama ...


In de volgende Perry Rhodan aflevering keren we terug naar de Melkweg, waar de dreiging van de 5-D-attractor dramatische vormen aanneemt. Om de oorzaak van het verschijnsel te leren kennen creëert de Nakk Paunaro een ruimtetijdplooi - zonder te vermoeden welk offer dit stoutmoedige waagstuk zal eisen.


Oorspronkelijke titel: Jaobouramas Opfergang

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk