< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1615 • 0221    DE OPOFFERING VAN JAOBOURAMA


Op de avond van 15 mei 1200 NGT verdwijnt de hyperruimte-parese die het zonnestelsel en de omliggende ruimte sinds 10 januari in zijn greep hield weer heel plotseling en onverwacht. Hyperradioverkeer en hyperruimtevluchten zijn weer mogelijk, evenals alle andere toepassingen die gebruik maken van 5D-techniek en energieopwekking uit de hyperruimte.

Maar de vraag hoe de dode zone heeft kunnen ontstaan blijft voorlopig onbeantwoord. En ook de verschijning en het gedrag van de Ennox blijft voor de galaxers mysterieus. Philip, de door HET uitverkoren nieuwe activeerderdrager, en zijn soortgenoten zijn woedend verdwenen.

Nieuw onheil lijkt de galaxers alweer te bedreigen want Myles Kantor en zijn ploeg medewerkers ontdekken scheuren in de structuur van het hyperspectrum die samenkomen in de ruimtesector M3, waar zich een onheilspellende 5D-attractor heeft gevormd. De wetenschappers gaan er onmiddellijk heen om de zaak uit te pluizen. Ondertussen houdt in het zonnestelsel Reginald Bull zich bezig met eigen onderzoek. Dat is gericht op de schijnbaar uitgestorven Arachnoïden in het verre sterrenstelsel NGC1400 en daarmee ook op de opoffering van Jaobourama ...


In de volgende Perry Rhodan aflevering keren we terug naar de Melkweg, waar de dreiging van de 5D-attractor dramatische vormen aanneemt. Om de oorzaak van het verschijnsel te leren kennen creëert de Nakk Paunaro een ruimtetijdplooi - zonder te vermoeden welk offer dit stoutmoedige waagstuk zal eisen.


Oorspronkelijke titel: Jaobouramas Opfergang

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck (2x)

Plantekening (Duits exclusief): Lemuurs basisschip door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: een groot volk op een tweesprong – uit Riin ontstaan Sriin.


Locatie en tijdsruimte: Noheyrasa – 1119-1159 NGT (4706-4746 na Chr.)


Hoofdpersonen: Jaobourama - De kluizenaar waagt een vreselijk experiment. Beauloshair - De wijze grijpt naar een laatste redmiddel. Heleomesharan - Hij sterft als hij de waarheid beseft. Shanorathemas - Hoopgevende voor zijn volk. Coush, Bolo en Fresh - Zij en hun soort worden de slechtheid zelf.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende