< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1613 • 0219    SPEURTOCHT NAAR PAUNARO


Gedurende de laatste uren van 15 mei 1200 NGT verdwijnt de zone van hyperruimte-parese die het Sol-stelsel en het gebied daaromheen sinds 10 januari gevangen hield, even plotseling en onverwacht als hij ontstond. Hypercom en superfotische vluchten zijn weer mogelijk, net als al het andere dat is gebaseerd op 5D-technologie of dat afhankelijk is van energiewinning uit de hyperruimte.

Maar de vraag hoe de dode zone kon ontstaan, blijft voorlopig onbeantwoord. Dat geldt ook voor de raadsels waarvoor de Ennox de galaxers hebben geplaatst. Philip, de door HET gekozen nieuwe drager van een cellenactiveerder, is samen met zijn soortgenoten woedend verdwenen.

Om antwoorden te vinden en om misschien nieuw onheil te voorkomen doorzoeken Myles Kantor en zijn team de hyperruimte systematisch. Ze ontdekken structuurscheuren in het hyperspectrum; een concentratie van die scheuren bevindt zich in de ruimtesector M3, waar zich een bedreigende 5D-attractor heeft gevormd.

Kantor, Boris Siankow en andere specialisten vertrekken meteen om de zaak te onderzoeken. Op verzoek van Perry Rhodan bereidt Icho Tolot zich ook voor op een vertrek. Hij heeft een zeer gevaarlijke missie, hij gaat op speurtocht naar Paunaro ...


Het is Icho Tolot en Lingam Tennar gelukt de Nakk Paunaro en de Terraan Sato Ambush te vinden en te redden. Intussen is Reginald Bull op een jaren durende ontdekkingsreis. Hij stoot op de geheimzinnige sporen van een volk van denkende wezens dat vermoedelijk is uitgestorven.


Opmerking: op de omslag van het boekje staat in de titel de correcte naam van een Nakk genaamd 'Paunaro' terwijl werkelijk overal in de tekst van het boekje foutief wordt geschreven over 'Panauro'. Ook volgens de Duitse website http://www.perry-rhodan.net is de correcte naam 'Paunaro'.


Oorspronkelijke titel: Die Suche nach Paunaro

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de vlucht in de ruimtetijdval – de Haloeter wacht met afschuw.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – juni 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Icho Tolot en Lingam Tennar - Beide Haloeters vervullen een missie. Sato Ambush - De pararealist heeft problemen. Paunaro - De Nakk is niet meer zichzelf. Striffa - Een Glamataxer in het onbekende. Sinta - Een agressieve geestesmacht.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende