< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1612 • 0218    LAATSTE TOCHT VAN DE LIATRIS SPICATA


In de laatste uren van de vijftiende mei 1200 NGT lost de zone van de hyperruimte-parese op, die sinds 10 januari het Sol-stelsel en de naburige ruimtesector gevangen hield. Dat gebeurt net zo plotseling en onverwacht als dat deze zogenaamde dode zone materialiseerde. In het getroffen gebied functioneerde niets meer, waarvoor 5D-energie benodigd was: dat gold zowel voor alle hypertechniek als ook de met hypermotoren uitgeruste ruimteschepen en de energiewinning uit een hoger ruimtetijdvlak. Maar de vraag hoe de dode zone eigenlijk kon ontstaan, bleef voorlopig onbeantwoord. Dat geldt ook voor het raadsel rondom de Ennox, Philip, de door HET uitverkoren nieuwe drager van een cellenactiveerder, is er samen met zijn soortgenoten woedend vandoor gegaan en is, naar het schijnt. nu spoorloos verdwenen. Ook Gucky en Alaska Saedelaere kunnen nu hun reis door de Yolschor-sector van de Melkweg geen nieuwe informatie leveren met betrekking tot de twee nog ontbrekende en potentiële dragers van een cellenactiveerder. Maar hun verslag over de 'golven van de waanzin' trekken echter de aandacht van de specialisten. Myles Kantor en zijn staf starten een onderzoek van de hyperruimte op en onder deze omstandigheden vindt de laatste vlucht van de LIATRIS SPICATA plaats ...


Het is duidelijk geworden, dat de hyperruimte nog lang niet tot rust is gekomen en met de lokale attractor schijnt er een nieuwe catastrofe voor de galaxers in het verschiet te liggen. Om meer over de situatie over de gebeurtenissen in M3 te weten te komen, stuurt Perry Rhodan de Haloeters Icho Tolot en Lingar Tennar weg om naar de Nakk Paunaro te gaan zoeken.


Oorspronkelijke titel: Der letzte Flug der LIATRIS SPICATA

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: ze ontkomen aan hun achtervolgers – en landen in de chaos.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – 10 januari-mei 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Escobar Valdez - Commandant van de LIATRIS SPICATA. Perry Rhodan - Hij gebruikt een truc. Lucienne DuPrez - Cheffin van de solaire handelsbank. Gucky - De Ilt gaat op Ennox-jacht. Myles Kantor en Boris Siankow - Beide wetenschappers beschrijven sombere toekomstbeelden.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende