Melkweg – februari t/m 16 mei 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1611 • 0217    IN DE STERRENJUNGLE


Hoofdpersonen: Gucky, Alaska Saedelaere, Selma 'Oma' Laron, Eduard »Ed« Morris, Megaran.


Op de avond van 15 mei 1200 NGT verdwijnt de hyperruimte-parese die het Sol-stelsel en de omliggende ruimte in zijn greep hield even plotseling en onverwacht als hij was verschenen. Hyperradioverkeer en hyperruimtevlucht zijn plotseling weer mogelijk, samen met alle andere toepassingen die gebruik maken van 5-D techniek en energieopwekking uit de hyperruimte.

Maar de vraag hoe de Dode Zone heeft kunnen ontstaan blijft voorlopig onbeantwoord. En ook de verschijning en het gedrag van de Ennox blijft voor de Galaxers mysterieus. Philip, de door HET uitverkoren nieuwe activeerderdrager, en zijn soortgenoten zijn woedend en lijken spoorloos verdwenen.

Ook heeft HET twee, alsnog onbekende wezens voorbestemd om activeerderdrager te worden. Die moeten nu worden opgespoord. Er wordt een zoekactie gestart die de muisbever Gucky naar de Yorschol-sector in de buurt van het centrum van de Melkweg voert. De Ilt volgt met zijn spacejet GECKO een spoor van de superintelligentie en beleeft vreemde avonturen in de sterrenjungle ...


Terwijl Gucky de vier meegenomen zieken op Mimas aflevert en daarna op Terra verslag uitbrengt over de reis, rusten de bestuurders van de door de hyperruimte-parese getroffen volkeren geen moment. Myles Kantor en de nexialist Boris Siankow onderzoeken de hyperruimte en doen een alarmerende ontdekking.


Oorspronkelijke titel: Im Dschungel der Sterne

Auteur: Peter Griese

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk