< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1611 • 0217    IN DE STERRENJUNGLE


Op de avond van 15 mei 1200 NGT verdwijnt de hyperruimte-parese die het Sol-stelsel en de omliggende ruimte in zijn greep hield even plotseling en onverwacht als hij was verschenen. Hyperradioverkeer en hyperruimtevlucht zijn plotseling weer mogelijk, samen met alle andere toepassingen die gebruik maken van 5D-techniek en energieopwekking uit de hyperruimte.

Maar de vraag hoe de dode zone heeft kunnen ontstaan blijft voorlopig onbeantwoord. En ook de verschijning en het gedrag van de Ennox blijft voor de galaxers mysterieus. Philip, de door HET uitverkoren nieuwe activeerderdrager, en zijn soortgenoten zijn woedend en lijken spoorloos verdwenen.

Ook heeft HET twee, alsnog onbekende wezens voorbestemd om activeerderdrager te worden. Die moeten nu worden opgespoord. Er wordt een zoekactie gestart die de muisbever Gucky naar de Yorschol-sector in de buurt van het centrum van de Melkweg voert. De Ilt volgt met zijn spacejet GECKO een spoor van de superintelligentie en beleeft vreemde avonturen in de sterrenjungle ...


Terwijl Gucky de vier meegenomen zieken op Mimas aflevert en daarna op Terra verslag uitbrengt over de reis, rusten de bestuurders van de door de hyperruimte-parese getroffen volkeren geen moment. Myles Kantor en de nexialist Boris Siankow onderzoeken de hyperruimte en doen een alarmerende ontdekking.


Oorspronkelijke titel: Im Dschungel der Sterne

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): verre afstandsruimteschip MAGELLAN door Georg Joergens

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: met Gucky in de Yolschor-sector – HET legt een spoor.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – februari-16 mei 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gucky - De Ilt houdt zich aan een gefixeerd idee. Alaska Saedelaere - Gucky's vriend en tegenpool. Selma 'oma' Laron - De peilspecialiste ontmoet zichzelf. Eduard 'Ed' Morris - Gucky's altijd hongerige piloot. Megaran - Hoofdmedicus van de Aras op Rabkung.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende