Melkweg – 1 t/m 15 mei 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1610 • 0216    EINDE VAN HET SPOOKBEELD


Hoofdpersonen: Atlan, Yart Fulgen, Philip, Perry Rhodan, Theta van Ariga.


Op 10 januari 1200 NGT, om 5 uur 33 galactische standaardtijd exact, worden de planeten van het Sol-stelsel en de naburige ruimte door een catastrofe geteisterd, die alle op 5-D-basis functionerende techniek lam legt en een zogenaamde 'Dode Zone' veroorzaakt. Zesentwintig jaar na de dramatische gebeurtenissen rondom de superintelligentie HET wordt de solaire mensheid met een crisis geconfronteerd, waarbij het voortbestaan van de samenleving op het spel schijnt te staan.

In mei 1200 NGT zijn de belangrijkste Galaxers buiten de Dode Zone natuurlijk allang in actie gekomen. Zo geeft Atlan vanaf Olympus een grootscheepse operatie opgestart om de omvang van het gebied met de hyperruimte~parese te kunnen bepalen.

Perry Rhodan daarentegen zit met de ODIN vast in de Dode Zone. Er bestaat geen enkele mogelijkheid, hypertechnisch met anderen, die door de hyperruimte-parese zijn getroffen, te communiceren. Dat geldt ook voor iedereen, die zich buiten dat gebied bevindt en met slachtoffers van de ramp in contact probeert te komen. Dat verandert pas, wanneer de Ennox ten tonele verschijnen. Ze bieden hulp, maar niemand weet, wat voor prijs ze daarvoor in een later stadium zullen eisen.

Het ligt voor de hand, dat met man en macht wordt geprobeerd achter het geheim van deze raadselachtige vreemdelingen te komen. Atlan mobiliseert de GAOIV - en is op die manier getuige van het einde van het spookbeeld ...


Op 15 mei 1200 NGT verdwijnt de Dode Zone net zo abrupt als dat ze vier maanden eerder was gematerialiseerd. De Galaxers kunnen opgelucht adem halen, maar het raadsel van de hyperruimte-parese blijft voorlopig onopgelost.

In aflevering 1611 beschrijft Peter Griese de avonturen van Gucky, die op zoek is naar de beide door HET uitverkoren potentiële kandidaten voor een cellenactiveerder.


Oorspronkelijke titel: Das Ende des Spuks

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn