< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1610 • 0216    EINDE VAN HET SPOOKBEELD


Op 10 januari 1200 NGT, om 5 uur 33 galactische standaardtijd exact, worden de planeten van het Sol-stelsel en de naburige ruimte door een catastrofe geteisterd, die alle op 5D-basis functionerende techniek lam legt en een zogenaamde 'dode zone' veroorzaakt. Zesentwintig jaar na de dramatische gebeurtenissen rondom de superintelligentie HET wordt de solaire mensheid met een crisis geconfronteerd, waarbij het voortbestaan van de samenleving op het spel schijnt te staan.

In mei 1200 NGT zijn de belangrijkste galaxers buiten de dode zone natuurlijk allang in actie gekomen. Zo geeft Atlan vanaf Olympus een grootscheepse operatie opgestart om de omvang van het gebied met de hyperruimte-parese te kunnen bepalen.

Perry Rhodan daarentegen zit met de ODIN vast in de dode zone. Er bestaat geen enkele mogelijkheid, hypertechnisch met anderen, die door de hyperruimte-parese zijn getroffen, te communiceren. Dat geldt ook voor iedereen, die zich buiten dat gebied bevindt en met slachtoffers van de ramp in contact probeert te komen. Dat verandert pas, wanneer de Ennox ten tonele verschijnen. Ze bieden hulp, maar niemand weet, wat voor prijs ze daarvoor in een later stadium zullen eisen.

Het ligt voor de hand, dat met man en macht wordt geprobeerd achter het geheim van deze raadselachtige vreemdelingen te komen. Atlan mobiliseert de GAOIV (groep Arkoonse onderzoekers voor innovatie en vooruitgang) - en is op die manier getuige van het einde van het spookbeeld ...


Op 15 mei 1200 NGT verdwijnt de dode zone net zo abrupt als dat ze vier maanden eerder was gematerialiseerd. De galaxers kunnen opgelucht adem halen, maar het raadsel van de hyperruimte-parese blijft voorlopig onopgelost.

In aflevering 1611 beschrijft Peter Griese de avonturen van Gucky, die op zoek is naar de beide door HET uitverkoren potentiële kandidaten voor een cellenactiveerder.


Oorspronkelijke titel: Das Ende des Spuks

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: de GAOIV in actie – het geheim van de Ennox op het spoor.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – 1-15 mei 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide riskeert veel. Yart Fulgen - De GAFIF-chef doet een ontdekking. Philip - De Ennox kondigt de vriendschap aan. Perry Rhodan - Hij wordt naar verrast. Theta van Ariga - Zij brengt een zwaar offer.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende