Melkweg – april 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1609 • 0215    REDDING VOOR DE POSBI'S


Hoofdpersonen: Myles Kantor, Philip, Beratzel, Paul, Kallia Nedrun, Pawel Maynard, Pablo Escudo.


10 Januari 1200 NGT, 5.33 uur standaardtijd worden het Sol-stelsel en het gebied eromheen getroffen door een ramp die alle op 5-D-basis werkende techniek lamlegt en een 'Dode Zone' creëert waar bijvoorbeeld superfotische ruimtevaart en hyperradioverkeer onmogelijk zijn.

In april 1200 NGT zijn de belangrijkste Galaxers buiten de Dode Zone allang in actie gekomen. Zo is Atlan vanaf Olympus gestart met een project dat tot doel heeft de omvang van het gebied dat is getroffen door de hyperruimte-parese, te bepalen.

Perry Rhodan daarentegen zit met zijn ODIN vast in de Dode Zone. Pas als de Ennox helpen kan het contact tussen hem, Olympus en het Sol-stelsel worden hersteld. Enigszins mokkend helpen de Ennox met hun speciale gave de Galaxers, maar niemand weet welke prijs ze daarvoor zullen vragen.

Op de Saturnus-maan Titan begint Myles Kantor intussen met een actie die tot doel heeft oude vrienden van de mensheid te helpen. Ze zijn bijzonder hard door de hyperruimte-parese getroffen. Het gaat om de redding voor de Posbi's ...


Opnieuw is gebleken hoe onmisbaar de Ennox voor de Galaxers zijn zolang de hyperruimteparese bestaat. Maar daarom wordt het wantrouwen tegenover de vreemdelingen niet kleiner. Atlan geeft het hoofd van zijn veiligheidsdienst, Yart Fulgen, een moeilijke opdracht.


Oorspronkelijke titel: Rettung für die Posbis

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown