< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1609 • 0215    REDDING VOOR DE POSBI'S


10 Januari 1200 NGT, 5.33 uur standaardtijd worden het Sol-stelsel en het gebied eromheen getroffen door een ramp die alle op 5D-basis werkende techniek lamlegt en een 'dode zone' creëert waar bijvoorbeeld superfotische ruimtevaart en hyperradioverkeer onmogelijk zijn.

In april 1200 NGT zijn de belangrijkste galaxers buiten de dode zone allang in actie gekomen. Zo is Atlan vanaf Olympus gestart met een project dat tot doel heeft de omvang van het gebied dat is getroffen door de hyperruimte-parese, te bepalen.

Perry Rhodan daarentegen zit met zijn ODIN vast in de dode zone. Pas als de Ennox helpen kan het contact tussen hem, Olympus en het Sol-stelsel worden hersteld. Enigszins mokkend helpen de Ennox met hun speciale gave de galaxers, maar niemand weet welke prijs ze daarvoor zullen vragen.

Op de Saturnus-maan Titan begint Myles Kantor intussen met een actie die tot doel heeft oude vrienden van de mensheid te helpen. Ze zijn bijzonder hard door de hyperruimte-parese getroffen. Het gaat om de redding voor de Posbi's ...


Opnieuw is gebleken hoe onmisbaar de Ennox voor de galaxers zijn zolang de hyperruimte-parese bestaat. Maar daarom wordt het wantrouwen tegenover de vreemdelingen niet kleiner. Atlan geeft het hoofd van zijn veiligheidsdienst, Yart Fulgen, een moeilijke opdracht.


Oorspronkelijke titel: Der Wächter von Rotsand

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: Ennox-vloed in het Sol-stelsel – de vreemdelingen zijn de plaaggeesten van Titan.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – april 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Myles Kantor - Terra's hoofdwetenschapper op Titan. Philip - De Ennox brengt een horde soortgenoten mee. Beratzel - Woordvoerder van de Matten-Willys op Titan. Paul - Een hoffelijke Ennox. Kallia Nedrun, Pawel Maynard en Pablo Escudo - Zij hebben evenzeer te lijden onder twee plagen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende