Melkweg – 31 maart t/m 15 april 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1608 • 0214    ENNOX AAN BOORD


Hoofdpersonen: Atlan, Theta van Ariga, Perry Rhodan, Philip, Ariane, Voltago.


Op 10 januari 1200 NGT, om 5 uur 33 galactische standaardtijd exact, worden de planeten van het Sol-stelsel en de naburige ruimte door een catastrofe geteisterd, die alle op 5-D-basis functionerende techniek lam legt en een zogenaamde "Dode Zone" veroorzaakt. Zesentwintig jaar na de dramatische gebeurtenissen rondom de superintelligentie HET wordt de solaire mensheid met een crisis geconfronteerd, waarbij het voortbestaan van de samenleving op het spel schijnt te staan.

In april 1200 NGT zijn de belangrijkste Galaxers buiten de Dode Zone natuurlijk allang in actie gekomen. Zo heeft Atlan vanaf Olympus een grootscheepse operatie opgestart om de omvang van het gebied met de hyperruimte-parese te kunnen bepalen.

Perry Rhodan daarentegen zit met de ODIN vast in de Dode Zone. Er bestaat geen enkele mogelijkheid, hypertechnisch met anderen, die door de hyperruimte-parese zijn getroffen, te communiceren. Dat geldt ook voor iedereen, die zich buiten dat gebied bevindt en met slachtoffers van de ramp in contact probeert te komen. Dat verandert pas, wanneer de Ennox ten tonele verschijnen.

Alleen de Ennox kunnen boodschappen van Atlan in de Dode Zone brengen, maar ze ontpoppen zich als ware plaaggeesten. De bemanning van de ODIN ondervindt dat aan den lijve, want plotseling zijn er Ennox aan boord ...


Tussen Olympus en de ODIN kwam eindelijk weer contact tot stand, wat uitsluitend aan de Ennox te danken is. Alleen moet men zich afvragen, welk geheim die vreemdelingen omgeeft en wat de prijs is, die ze ooit voor hun hulp zullen gaan vragen.

Erger dan de Terranen zijn andere wezens door de hyperruimteparese getroffen ...


Oorspronkelijke titel: Ennox an Bord

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn