< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1607 • 0213    GESTRAND IN DE LEEMTE


De crisis rondom de superintelligentie HET die niet alleen het zonnestelsel, maar ook het hele omliggende machtsgebied dreigde te verwoesten, is 26 jaar geleden opgelost en de toestand is allang weer gestabiliseerd.

Het is dan ook geen wonder dat in 1199 de Terranen van de oudejaarsavond, die de eeuwwisseling inluidt, een groot feest maken. Want iedereen verwacht dat de nieuwe eeuw net zo vreedzaam zal verlopen als de laatste 25 jaar.

Dat dat een tragische vergissing is blijkt op 10 januari, 5 uur 33 galactische standaardtijd. Want op dat tijdstip voltrekt zich boven de planeten van het zonnestelsel en de aangrenzende ruimte een ramp die de complete S-D techniek lamlegt waardoor er een dode zone ontstaat.

In maart 1200 NGT hebben de belangrijkste galactische gezagsdragers buiten de dode zone uiteraard allang gereageerd. Atlan van Olympus bijvoorbeeld heeft een grootscheepse actie gestart om de precieze omvang te bepalen van het gebied, dat door de hyperruimte-parese is getroffen. Perry Rhodan zelf kan niets ondernemen. Zijn ODIN, waarmee de Terraan vlak voor het begin van de ramp was vertrokken, raakte volledig in de greep van de hyperruimte-parese en is gestrand in de leemte ...


Tussen de gebieden die door de hyperruimte-parese zijn getroffen en degenen die buiten de dode zone leven is geen hypertechnische communicatie mogelijk.

Wie een snelle verbinding nodig heeft moet een beroep doen op de koeriersdiensten van de Ennox - en stelt zich daarmee bloot aan het risico van de chaos.


Oorspronkelijke titel: Im Leerraum gestrandet

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): bolvormige sloep MINOR GLOBE door Hermann Zink

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: met een sublichtvlucht onderweg – de ODIN zet koers naar Alpha Centauri.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – 10 januari-31 maart 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De 'baas' heeft hulp nodig. Voltago - Perry Rhodan's dienaar. Reginald Bull - Een 'brandweercommandant' zet de Ennox in. Philip, Anna en Klingelkop - Enkele nieuwe bezoekers van buiten het zonnestelsel. De grote Lychtenbach - Een goochelaar ontplooit zich.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende