< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1606 • 0212    DE SPELER EN DE KARTAANSE


De crisis rondom de superintelligente HET, die niet alleen het Sol-stelsel, maar het hele daartoe behorende machtsgebied in het verderf dreigt te storten, ligt rond de 26 jaar in het verleden en de situatie heeft zich allang weer gestabiliseerd.

Geen wonder, dat de Terranen oudjaar 1199, de jaarwisseling naar de dertiende eeuw NGT al feestend beginnen. Uiteindelijk verwacht men, dat ook de nieuwe eeuw zo vreedzaam zal verlopen als de laatste 25 jaar. Dit is een tragische vergissing, zoals zal blijken op 10 januari om 5.33 uur galactische standaardtijd. Want op dit tijdstip vindt in de werelden van het Sol-stelsel en de ruimte eromheen een catastrofe plaats die de gezamenlijke op 5D-basis werkende techniek lamlegt en zodoende een 'dode zone' creëert.

In maart 1200 NGT zijn de belangrijkste galaxers buiten de dode zone natuurlijk allang handelend opgetreden. Zo is Atlan vanuit Olympus met een groots aangepakte operatie gestart, waarmee de omvang van het hyperruimte-parese gebied kan worden bepaald.

Andere dragers van een cellenactiveerder horen pas later over de catastrofe, aangezien hun zelfgekozen opdrachten ten bate van het welzijn van de sterrenvolken ze naar verre streken hebben geleid. Voorbeelden daarvan zijn de speler en de Kartaanse ...


Kort voor het begin van de hyperruimte-catastrofe op 10 januari, werd bekend dat de ODIN met Perry Rhodan van Terra was vertrokken. Het grote ruimteschip en haar bemanning werden volledig getroffen door de hyperruimte-parese.


Opmerking: op de omslag van het boekje staat een fout in de titel die waarschijnlijk uit het Duits is overgenomen. Er staat 'Kartanin' terwijl er op de eerste pagina van het tekstgedeelte wordt geschreven over 'Kartaanse'.


Oorspronkelijke titel: Der Spieler und die Kartanin

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Irene HeinickeOndertitel: avontuur in Hangay – twee onsterfelijken in het brandpunt van het gebeuren.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg, Hangay – 1179 NGT, 1200 NGT (4766-4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Dao-Lin-H'ay en Ronald Tekener - De vertegenwoordigers van twee rassen ontwikkelen een bijzondere relatie met elkaar. Maia-Sro-Than en Thes-tui-H'ar - Dao-Lin's helpers en vertrouwelingen. Zhu-Go-L'ung - Hoge vrouwe van een Kartaanse-familie. Cailman Tzyk - Multi-wetenschapper van de Blues.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende