Sol-stelsel – maart 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1605 • 0211    BEZOEKER VANUIT ERGENS


Hoofdpersonen: Philip, Nora Bierer, Reginald Bull, Tyler Danning, Myles Kantor.


Het is 26 jaar geleden dat er een einde kwam aan de crisis omtrent HET, een crisis die niet alleen voor het Sol-stelsel maar voor het hele machtsgebied van HET noodlottig dreigde te worden.

Geen wonder dat de Terranen oudejaarsdag 1199, de drempel van de dertiende eeuw NGT, enthousiast vieren. Men hoopt en verwacht dat de nieuwe eeuw even vreedzaam zal verlopen als de laatste 25 jaren.

Dat is een tragische vergissing zoals blijkt op 10 januari, 5.33 uur standaardtijd. Op dat tijdstip worden het Sol~stelsel en het gebied eromheen getroffen door een ramp die alle op 5D-basis werkende apparatuur lamlegt en daardoor een 'Dode Zone' laat ontstaan.

Intussen is het maart 1200 NGT. Degenen die buiten de Dode Zone leven, zijn op de hoogte van het verschuiven van de grenzen van het steeds veranderende gebied dat is getroffen door de hyperruimteparese, ze hebben zelfs vrijgekomen planeten bezocht. Binnen de gevaarlijke zone vecht men tegen het feit dat alle vormen van hypertechniek niet meer functioneren. Maar dat geldt niet voor de bezoeker vanuit ergens ...


Het op Mars dreigende gevaar is op zijn minst afgezwakt en dat is voor een groot deel te danken aan de zeer moedige Terraan Tyler Danning. Maar ook drie dragers van een cellenactiveerder hebben daarbij een rol gespeeld: Julian Tifflor, Reginald Bull en Myles Kantor. Twee andere onsterfelijken groeien uit tot 'kosmische mensen' ...


Oorspronkelijke titel: Besucher aus dem Irgendwo

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown