Melkweg – februari tot maart 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1604 • 0210    DE VLOEK VAN RUBIN


Hoofdpersonen: Michael Rhodan, Bastar-Stredan, Sasta-Punal, Ketrion, Eva Kattuna.


De crisis rondom de superintelligentie HET, die niet alleen het Solstelsel maar ook het gehele daarbij behorende machtsgebied in het verderf dreigde te trekken, ligt 26 jaar achter ons. Inmiddels is de situatie allang weer gestabiliseerd en de rust herstelt.

Geen wonder dus, dat de Terranen vol goede moed Oud en Nieuw vieren en het jaar 1200 inluiden. Men kijkt terug op een kwart eeuw van vreedzame wederopbouw in de Melkweg. In de verwachting, dat de komende decennia net zo vreedzaam en voorspoedig zullen verlopen, begint men dan ook vol goede moed aan de nieuwe eeuw. Dat blijk echter een tragische vergissing te zijn, hetgeen op 10 januari om 5 uur 33 galactische standaardtijd blijkt. Want op dat tijdstip worden de planeten van het zonnestelsel en de naburige ruimte door een catastrofe geteisterd, die alle op 5-D-basis functionerende techniek lamleg-t en een zogenaamde 'Dode Zone' veroorzaakt.

Die Dode Zone heeft kennelijk geen vaste grenzen en onder de Terranen, die zich in het getroffen gebied ophouden, bevindt zich ook Michael Rhodan alias Roi Danton. Zodra de Dode Zone een planeet vrijgeeft, gaat hij meteen aan de slag in de hoop, dat hij orde op zaken kan stellen.

Wat hij op die planeet, die hij bijzonder goed kent, aantreft, dat is de vloek van Rubin ...


In de Dode Zone, die door de hierin levende wezens als het effect van een zogenaamde hyperruimte-parese wordt beschouwd, functioneert zoals bekend geen enkel 5-D-apparaat meer. Maar die regel gaat schijnbaar niet op voor de bezoeker vanuit ergens ...


Oorspronkelijke titel: Der Fluch von Rubin

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn