< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1604 • 0210    DE VLOEK VAN RUBIN


De crisis rondom de superintelligentie HET, die niet alleen het Sol-stelsel maar ook het gehele daarbij behorende machtsgebied in het verderf dreigde te trekken, ligt 26 jaar achter ons. Inmiddels is de situatie allang weer gestabiliseerd en de rust herstelt.

Geen wonder dus, dat de Terranen vol goede moed oud en nieuw vieren en het jaar 1200 inluiden. Men kijkt terug op een kwart eeuw van vreedzame wederopbouw in de Melkweg. In de verwachting, dat de komende decennia net zo vreedzaam en voorspoedig zullen verlopen, begint men dan ook vol goede moed aan de nieuwe eeuw. Dat blijk echter een tragische vergissing te zijn, hetgeen op 10 januari om 5 uur 33 galactische standaardtijd blijkt. Want op dat tijdstip worden de planeten van het zonnestelsel en de naburige ruimte door een catastrofe geteisterd, die alle op 5D-basis functionerende techniek lamlegt en een zogenaamde 'dode zone' veroorzaakt.

De dode zone heeft kennelijk geen vaste grenzen en onder de Terranen, die zich in het getroffen gebied ophouden, bevindt zich ook Michael Rhodan alias Roi Danton. Zodra de dode zone een planeet vrijgeeft, gaat hij meteen aan de slag in de hoop, dat hij orde op zaken kan stellen.

Wat hij op die planeet, die hij bijzonder goed kent, aantreft, dat is de vloek van Rubin ...


In de dode zone, die door de hierin levende wezens als het effect van een zogenaamde hyperruimte-parese wordt beschouwd, functioneert zoals bekend geen enkel 5D-apparaat meer. Maar die regel gaat schijnbaar niet op voor de bezoeker vanuit ergens ...


Oorspronkelijke titel: Der Fluch von Rubin

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: waanzin en machtsroes – de dode zone geeft een planeet vrij.

Locatie en tijdsruimte: Melkweg – februari-maart 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Michael Rhodan - De onsterfelijke moet worden gedood. Bastar-Stredan - Een wraakzuchtige Anti. Sasta-Punal - Een man in een machtsroes. Ketrion - Een howalgonium-ingenieur. Eva Kattuna - Wetenschapster op de MONTEGO BAY.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende