Melkweg – januari tot februari 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1603 • 0209    IN DE DODE ZONE


Hoofdpersonen: Rhea en Angus Ryttusko, Xero, Atlan, Yart Fulgen, Shaughn Keefe, Tymon t'Hoom.


Het is 26 jaar geleden dat er een einde kwam aan de crisis omtrent de superintelligentie HET, een crisis die niet alleen voor het Sol-stelsel maar voor het hele machtsgebied van HET noodlottig dreigde te worden. Men denkt nauwelijks nog aan de doodstrijd van de superintelligentie die in een materiedal begon te veranderen - een degeneratie die alleen door het opofferen van de cellenactiveerders kon worden voorkomen.

Intussen is de situatie weer stabiel geworden. De noodlottige dagen van het jaar 1174 NGT heeft men meer dan een kwarteeuw achter zich liggen. Op Terra is de jaarwisseling 19991200 - het jaar 1200 komt overeen met het jaar 4787 van de oude jaartelling - de eerste stap in de dertiende eeuw en deze gebeurtenis wordt feestelijk gevierd. Men hoopt en verwacht dat de nieuwe eeuw even vreedzaam zal verlopen als de laatste vijfentwintig jaar.

Dat is een tragische vergissing, zoals blijkt op 10 januari, 5,33 uur standaardtijd. Op dat tijdstip worden het Sol-stelsel en het gebied eromheen getroffen door een ramp die alle op 5D-basis werkende apparatuur lamlegt.

Sindsdien bevinden zich alle door de ramp getroffen personen in de Dode Zone ...


Het is intussen februari 1200 NGT. Michael Rhodan, alias Roi Danton, die zich bij het begin van de hyperruimteramp in de MONTEGO BAY bevond, wacht vol ongeduld op het moment waarop de Dode Zone een planeet vrijgeeft aan de ontwikkeling waarvan hij destijds heeft meegewerkt. Maar ook de Anti's vliegen daarheen ...


Oorspronkelijke titel: In der toten Zone

Auteur: Peter Griese

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown