< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1602 • 0208    SPORENONDERZOEK IN DE RUIMTE


De crisis rondom de superintelligentie HET, die niet alleen het Sol-stelsel maar ook het gehele daarbij behorende machtsgebied in het verderf dreigde te trekken, ligt 26 jaar achter ons. Vrijwel niemand denkt meer aan de 'dagen van de woede', aan de periode, waarin de superintelligentie een doodsstrijd leverde en in een materiedal dreigde te veranderen - een degeneratie, die door het opofferen van de cellenactiveerders kon worden verhinderd. Inmiddels is de situatie allang weer gestabiliseerd. Op kijkt men terug op een kwart eeuw van vreedzame wederopbouw in de Melkweg. In de verwachting, dat de komende decennia net zo vreedzaam en voorspoedig zullen verlopen, begint men vol goede moed aan de nieuwe eeuw. Dat blijk echter een tragische vergissing te zijn, hetgeen op 10 januari om 5 uur 33 standaardtijd blijkt. Want op dat tijdstip worden de planeten van het zonnestelsel en de naburige ruimte door een catastrofe geteisterd, die alle op 5D-basis functionerende techniek lam legt. Gucky, de Ilt en Alaska Saedelaere kunnen van geluk spreken, dat ze aan die ramp ontsnappen. Ze zijn heel ver weg van de Aarde bezig aan een sporenonderzoek in de ruimte ...


Als Atlan, die zich in M13 bevindt, van de hyperruimtecatastrofe hoort, vliegt hij met zijn ATLANTIS meteen naar de crisishaard. Hij laat de omvang van het getroffen gebied in kaart brengen en hij wil weten, wat er aan de hand is in de dode zone.


Oorspronkelijke titel: Spurensuche im All

Auteur: Clark Darlton

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: twee onsterfelijken op speciale actie – in opdracht van de superintelligentie.


Locatie en tijdsruimte: Yolschor-nevel – januari-februari 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gucky - De Ilt volgt een gefixeerd idee. Alaska Saedelaere - Gucky's vriend en begeleider. Ed Morris en Selma Laron - Bemanningsleden van de GECKO. HET - De superintelligentie maakt haar grapjes.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende