Sol-stelsel – 10 t/m 31 januari 1200 NGT (4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1601 • 0207    10 JANUARI 1200


Hoofdpersonen: Joshu Ionson, Lep Wagner, Joe Vermouth, Myles Kantor, Boris Siankow, Reginald Bull, Julian Tifflor, Abnar bel Geddas.


Het is 26 jaar geleden dat er een einde kwam aan de crisis omtrent de superintelligentie HET, een crisis die niet alleen voor het Sol-stelsel maar voor het hele machtsgebied van HET noodlottig dreigde te worden. Men denkt nauwelijks nog aan de 'dagen van woede' en aan de doodstrijd van de superintelligentie die in een materiedal begon te veranderen ~ een degeneratie die alleen door het opofferen van de cellenactiveerders kon worden voorkomen.

Intussen is de situatie allang weer stabiel geworden. De noodlottige dagen van het jaar 1174 NGT heeft men meer dan een kwarteeuw achter zich liggen. Op Terra is de jaarwisseling 1199-1200 - het jaar 1200 komt overeen met het jaar 4787 van de oude jaartelling - de eerste stap in de dertiende eeuw en deze gebeurtenis wordt feestelijk gevierd. Men hoopt en verwacht dat de nieuwe eeuw even vreedzaam zal verlopen als de afgelopen 25 jaar.

Een medewerker van Myles Kantor, een nexialist, ziet de toekomst zwarter. Hij denkt dat een nieuwe ramp op komst is. Hij is bang voor een structurele verandering van de hyperruimte, maar hij blijft een roepende in de woestijn. Dat personen als hij, personen met buitenissige ideeën, gelijk kunnen hebben, begrijpt men pas op 10 januari 1200 ...


Van de onsterfelijken die in Terrania samen het begin van het nieuwe jaar 1200 NGT vieren, ontsnappen er enkelen aan de hyperramp die de planeten van het Sol-stelsel 10 januari treft. Dat geldt voor de Ilt Gucky en voor Alaska Saedelaere. Ze concentreren zich op een sporenonderzoek in de ruimte ...


Oorspronkelijke titel: 10 Januar 1200

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown