< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1601 • 0207    10 JANUARI 1200


Het is 26 jaar geleden dat er een einde kwam aan de crisis omtrent de superintelligentie HET, een crisis die niet alleen voor het Sol-stelsel maar voor het hele machtsgebied van HET noodlottig dreigde te worden. Men denkt nauwelijks nog aan de 'dagen van woede' en aan de doodstrijd van de superintelligentie die in een materiedal begon te veranderen - een degeneratie die alleen door het opofferen van de cellenactiveerders kon worden voorkomen.

Intussen is de situatie allang weer stabiel geworden. De noodlottige dagen van het jaar 1174 NGT heeft men meer dan een kwarteeuw achter zich liggen. Op Terra is de jaarwisseling 1199-1200 - het jaar 1200 komt overeen met het jaar 4787 van de oude jaartelling - de eerste stap in de dertiende eeuw en deze gebeurtenis wordt feestelijk gevierd. Men hoopt en verwacht dat de nieuwe eeuw even vreedzaam zal verlopen als de afgelopen 25 jaar.

Een medewerker van Myles Kantor, een nexialist, ziet de toekomst zwarter. Hij denkt dat een nieuwe ramp op komst is. Hij is bang voor een structurele verandering van de hyperruimte, maar hij blijft een roepende in de woestijn. Dat personen als hij, personen met buitenissige ideeën, gelijk kunnen hebben, begrijpt men pas op 10 januari 1200 ...


Van de onsterfelijken die in Terrania samen het begin van het nieuwe jaar 1200 NGT vieren, ontsnappen er enkelen aan de hyperramp die de planeten van het Sol-stelsel 10 januari treft. Dat geldt voor de Ilt Gucky en voor Alaska Saedelaere. Ze concentreren zich op een sporenonderzoek in de ruimte ...


Oorspronkelijke titel: 10 Januar 1200

Auteur: Kurt Mahr

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: een hemel zonder sterren – en een mensheid zonder toekomst.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – 10-31 januari 1200 NGT (4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Joshu Ionson, Lep Wagner en Joe Vermouth - Leiders van de firma Acme Intertech. Myles Kantor - Hoofdwetenschapper van Terra. Boris Siankow - Een 'fantast' wordt plotseling serieus genomen. Reginald Bull en Julian Tifflor - Op de cellenactiveerderdragers heeft men de hoop gevestigd. Abnar bel Geddas - Leider van een Springerclan.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende