Sol-stelsel – 1187 t/m 1200 NGT (4774 t/m 4787 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1600 • 0206 (2002, week 6)    ALS DE STERREN DOVEN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Reginald Bull, Myles Kantor, Zerberus, Ultimo, Voltago.


De crisis rondom de superintelligentie HET, die niet alleen het Solstelsel maar ook het gehele daarbij behorende machtsgebied in het verderf dreigde te storten, ligt 26 jaar achter ons. Vrijwel niemand denkt meer aan de 'dagen van de woede', de periode, waarin de superintelligentie een doodsstrijd leverde en in een materiedal dreigde te veranderen - een degeneratie, die door het opofferen van de cellenactiveerders kon worden verhinderd.

Inmiddels is de situatie allang weer gestabiliseerd. Vandaag, tegen het eind van het jaar 1199 NGT kijkt niet terug op een kwart eeuw van vreedzame wederopbouw in de Melkweg. In de verwachting, dat de komende decennia net zo vreedzaam en voorspoedig zullen verlopen, bereidt men zich op de Aarde op het grote oude- en nieuwjaarsfeest voor, waarmee de dertiende eeuw van de Nieuwe Galactische Tijd zal worden ingeluid.

Een vertegenwoordiger van het nexialisme is echter pessimistisch gestemd over het aanbreken van een nieuwe eeuw, want hij is van mening, dat er een catastrofe in het verschiet ligt. Hij wordt als een gekke fantast weggehoond, omdat hij er zich zorgen over maakt, wat er zal gebeuren als de sterren doven ...


Boris Siankow, de nexialist, die een dreigende structurele verandering van de hyperruimte aankondigt, blijft een roeper in de woestijn. Dat de als een fantast versleten man gelijk zou kunnen hebben, ontdekt men pas op 10 januari 1200.


De illustrator Johnny Bruck heeft als eerbetoon het portret van de PR schrijver Karl-Herbert Scheer (* 19 juni 1928 - † 15 september 1991) afgebeeld op deze cover.

Samen met Walter Ernsting heeft hij in 1961 Duitsland's meest succesvolle science-fiction serie Perry Rhodan ontworpen en opgericht. Oorspronkelijk ontwikkelde hij ook het concept voor de Atlan serie, de PR zusterserie, waarvan acht paperbacks in Nederland zijn uitgebracht.

Tal van belangrijke figuren, zoals Atlan, Icho Tolot en Don Redhorse, zijn gebaseerd op zijn ideeën.

Karl-Herbert Scheer heeft 76 PR's geschreven tussen PR1-1544 (tussen PR500-1074 nam hij een schrijfpauze van meer dan tien jaar). Hij schreef ook de eerste paperback van de Atlan serie en alle paperbacks van de 'GWV' serie die in Nederland zijn uitgebracht.

Daarnaast heeft hij nog vele andere SF verhalen geschreven o.a. voor de Utopia reeks maar ook vele detectives en zeemansavonturen onder verschillende pseudoniemen zoals Pierre de Chalon, Roger Kersten, Diego el Santo, Klaus Tannert en Alexei Turbojew.


Oorspronkelijke titel: Wenn die Sterne erlöschen

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt

© www.perrypedia.proc.org

Uitgeverij http://www.bigballoon.nl/perryrhodan

ISSN 1383-9861, prijs €1.85 / ƒ4,08 / 75 Bfr.