< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1600 • 0206 (2002, week 6)    ALS DE STERREN DOVEN


De crisis rondom de superintelligentie HET, die niet alleen het Sol-stelsel maar ook het gehele daarbij behorende machtsgebied in het verderf dreigde te storten, ligt 26 jaar achter ons. Vrijwel niemand denkt meer aan de 'dagen van de woede', de periode, waarin de superintelligentie een doodsstrijd leverde en in een materiedal dreigde te veranderen - een degeneratie, die door het opofferen van de cellenactiveerders kon worden verhinderd.

Inmiddels is de situatie allang weer gestabiliseerd. Vandaag, tegen het eind van het jaar 1199 NGT kijkt niet terug op een kwart eeuw van vreedzame wederopbouw in de Melkweg. In de verwachting, dat de komende decennia net zo vreedzaam en voorspoedig zullen verlopen, bereidt men zich op de Aarde op het grote oude- en nieuwjaarsfeest voor, waarmee de dertiende eeuw van de nieuwe galactische tijd zal worden ingeluid.

Een vertegenwoordiger van het nexialisme is echter pessimistisch gestemd over het aanbreken van een nieuwe eeuw, want hij is van mening, dat er een catastrofe in het verschiet ligt. Hij wordt als een gekke fantast weggehoond, omdat hij er zich zorgen over maakt, wat er zal gebeuren als de sterren doven ...


Boris Siankow, de nexialist, die een dreigende structurele verandering van de hyperruimte aankondigt, blijft een roeper in de woestijn. Dat de als een fantast versleten man gelijk zou kunnen hebben, ontdekt men pas op 10 januari 1200.


Opmerking: de illustrator Johnny Bruck heeft als eerbetoon het portret van de PR schrijver Karl-Herbert Scheer (* 19 juni 1928 - † 15 september 1991) afgebeeld op deze cover.

Samen met Walter Ernsting heeft hij in 1961 Duitsland's meest succesvolle science-fiction serie Perry Rhodan ontworpen en opgericht. Oorspronkelijk ontwikkelde hij ook het concept voor de Atlan serie, de PR zusterserie, waarvan acht paperbacks in Nederland zijn uitgebracht.

Tal van belangrijke figuren, zoals Atlan, Icho Tolot en Don Redhorse, zijn gebaseerd op zijn ideeën.

Karl-Herbert Scheer heeft 76 PR's geschreven tussen PR1-1544 (tussen PR500-1074 nam hij een schrijfpauze van meer dan tien jaar). Hij schreef ook de eerste paperback van de Atlan serie en alle paperbacks van de 'GWV' serie die in Nederland zijn uitgebracht.

Daarnaast heeft hij nog vele andere SF verhalen geschreven o.a. voor de Utopia reeks maar ook vele detectives en zeemansavonturen onder verschillende pseudoniemen zoals Pierre de Chalon, Roger Kersten, Diego el Santo, Klaus Tannert en Alexei Turbojew.


Oorspronkelijke titel: Wenn die Sterne erlöschen

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Johnny Bruck

Illustraties intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck (2x)

Plantekening (Duits exclusief): de HUMANIDROM door Boris Bockstahler

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt

© www.perrypedia.proc.org

© Uitgeverij Big Balloon B.V.

ISSN 1383-9861, prijs €1.85 / ƒ4,08 / 75 Bfr.Ondertitel: een nieuwe eeuw begint – en een oude profetie wordt waar.

Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – 1187–1200 NGT (4774 - 4787 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Hij registreert tijdens de eeuwwisseling een aantal onheilspellende voortekens. Reginald Bull - Hij interesseert zich voor een volk van spinachtigen. Myles Kantor - Terraanse hoofdwetenschapper. Zerberus - Commandant van het experimentele schip FORNAX. Ultimo - De laatste van een uitgestorven species. Voltago - De cyberkloon houdt een 'winterslaap'.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende