Terra, Zwerver – 1174 NGT (4761 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1599 • 0205    EEN VRIEND VAN HET


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, HET, Ernst Ellert, Paunaro, Ennox.


Tegen het einde van het jaar 1173 NGT is de Melkweg verlost van de Linguidencrisis die zijn hoogtepunt had in het vreemde en gevaarlijke gedrag van de vredestichters met een beschadigd kima. De zieken zijn dood of ze worden behandeld, hun cellenactiveerders zijn zonder uitzondering weer in bezit van Perry Rhodan.

Intussen wordt een probleem van kosmisch niveau steeds acuter: het probleem van de gestoorde superintelligentie HET die noch door de vroegere dragers van een cellenactiveerder, noch door de Nakken met hun 5~D-zintuigen kan worden geholpen omdat ze geen echt contact met HET hebben. Pas op de 'dag van de woede', gedurende de periode waarin de snelle degeneratie van HET tot een materiedal in een beslissend stadium komt, kon een effectieve hulpactie worden georganiseerd door de cellenactiveerders ter beschikking te stellen.

Nu, in mei 1174, wachten Perry Rhodan en zijn vrienden op een nieuwe verdeling van de cellenactiveerders. Ze vermoeden niet dat er nog anderen zijn die één van de onsterfelijk makende apparaatjes in de wacht willen slepen, bijvoorbeeld een vriend van HET ...


Sinds de 'dag van de woede' zijn er bijna 26 jaar verstreken en met nieuwjaar 1199 begint de dertiende eeuw van de Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met 1 januari van het jaar 4787 in de oude tijdrekening.

De meeste mensen verwachten dat de vreedzame en welvarende toestand van de laatste vijfentwintig jaar aanhoudt in de nieuwe eeuw, en niemand denkt eraan dat een oude profetie bewaarheid zou kunnen worden ...


Oorspronkelijke titel: Ein Freund von ES

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown