Terra, de EIDOLON, Zwerver – 1174 NGT (4761 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1598 • 0204    DAG VAN DE WOEDE


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Atlan, Paunaro, Conrad Huntington, Thora van Zoltral, Atlan van Gonozal, Thomas Cardif-Rhodan, Spookie.


Het jaar 1173 NGT werd gekenmerkt door een bijzondere galactopolitieke crisis: de Linguidencrisis, die een climax vond in het amok maken van de vredestichters, wier kima beschadigd was. Dit probleem is inmiddels uit de wereld geholpen. De zieke vredestichters zijn of dood of staan onder medische behandeling, hun cellenactiveerders zijn allemaal in het bezit van Rhodan.

Een ander probleem wordt met de dag acuter, dat van de gestoorde superintelligentie HET, waar zowel door de Nakken als de voormalige dragers van een cellenactiveerder tevergeefs wordt gezocht.

Het is duidelijk, dat HET dringend behoefte aan hulp heeft. Want er bestaat inmiddels geen enkele twijfel meer over, dat een mogelijk toekomstbeeld, dat Perry Rhodan tijdens zijn bezoek aan DORIFER zag, anders bittere werkelijkheid zal worden: de transformatie van de superintelligentie HET in een materiedal - in iets, dat met grote zekerheid ook de totale ondergang van de Melkweg en al haar sterrenvolkeren ten gevolg zal hebben.

Al begin mei 1174 maakt men in het Sol-stelsel kennis met de eerste gevolgen van de snelle degeneratie van HET. De doodsstrijd van de superintelligentie begint - en dat is de dag van de woede ...


Wat de voormalige dragers van de cellenactiveerders nauwelijks nog durfden te hopen, lukte op het allerlaatste moment dankzij het afstand doen van de activeerders en de opofferingen van de Nakken bij hun missie.

Nu wachten Perry Rhodan en zijn vrienden op een nieuwe uitgifte van de onsterfelijkheid. Ze vermoeden niet, dat er ook andere kandidaten favoriet zijn ...


Oorspronkelijke titel: Der Tag des Zorns

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn