Terra – maart 1174 NGT (4761 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1596 • 0202    AFGROND VAN DE TIJD


Hoofdpersonen: Myles Kantor, Kallia Nedrun, Enza Mansoor, Reginald Bull, Perry Rhodan, Alaska Saedelaere.


Het jaar 1173 NGT werd gekenmerkt door een bijzondere galactopolitieke crisis: de Linguidencrisis, die een climax vond in de amok makerij van de vredestichters, wier kima beschadigd was. Dit probleem is inmiddels uit de wereld geholpen. De zieke vredestichters zijn of dood of staan onder medische behandeling, hun cellenactiveerders zijn allemaal in het bezit van Rhodan.

Het oplossen van een ander probleem, dat van de Nakken, die bij hun speurtocht naar het binnenste bijna de dood vonden, is nog niet tot een goed einde gebracht - net zo min als het contact met de gestoorde superintelligentie HET, waar zowel de Nakken als de voormalige dragers van een cellenactiveerder jaren tevergeefs naar hebben gezocht.

Een lichtpuntje in deze droeve situatie vormt de terugkeer van de ROBIN uit Estartu en de BASIS uit Truillau. De teruggekeerden hebben een geschenk bij zich. Perry Rhodan neemt Voltago in ontvangst, de voormalige dienaar van Taurec, als een laatste groet van de kosmokraat. Voltago is echter een uiterst problematisch geschenk: een wezen met angstaanjagende eigenschappen.

Tegelijkertijd krijgt de Terraan echter informatie, die zijn aandacht op DORIFER vestigt. Maar de onheilspellende toekomstvoorspellingen van dit kosmonucleotide zijn net zo duister en somber als de blik van Myles Kantor in de afgrond van de tijd ...


De superintelligentie HET schijnt zichzelf in een beangstigend tempo in een materiedal te veranderen - in iets, dat met grote waarschijnlijkheid tot de algehele ondergang van de Melkweg en al haar bewoners zal leiden. Er is nog een vage kans, de superintelligentie te redden en de ondergang te verhinderen ...


Oorspronkelijke titel: Abgrund der Zeit

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn